Hozzávalók
50 dkg liszt
1,5 dl olaj
5 dkg élesztő vagy 1 csomag szárított élesztő)
fél csomag sütőpor
1,5 evőkanál cukor
2,5 dl tej
2 tojássárgája
egy csipet só
Elkészítés
Futtassuk fel a friss élesztőt a langyos cukros tejben. Ha szárított élesztőt használunk, akkor azt nem kell futtatni, csupán elkeverni.
Dolgozzuk össze a többi hozzávalóval (a lisztet először külön a sütőporral) és már lehet is nyújtani, formázni, tölteni kedvünk és ízlésünk szerint.
Előmelegített sütőben megsütjük, és kész.
OLVASS TOVÁBB!
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Krumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
GASZTROFlan - mexikói puding - Egyszerű és könnyed desszert
A Flan egy tradicionális mexikói desszert, melynek számos verziója van. Ennek a receptnek előnye, az egyszerűsége, ezért, ha még soha ne...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK