Szabó Anna
A hét napjai kapcsolatban vannak a kozmikus energiákkal, a bolygókkal. Minden napnak megvan a saját uralkodó bolygója, amelyik az antropozófiára orientált táplálkozás szerint meghatároz egy gabonafélét is az adott napra. Lássuk melyik napon mit ajánlott enni, annak érdekében, hogy testünk felépítését nagyobb összhangba hozzuk a kozmikus energiákkal.
{KEPGALERIA}
Kedd - a Mars napja
Gabona: árpa.
Recept: Sütőben sült bab árpával
Hozzávalók
1 csésze árpa
2 csésze víz
só ízlés szerint
2-3 csésze főtt bab, lehet maradék is vagy konzerv
1 húsos piros paprika
1 fej vöröshagyma
2 szál újhagyma
150 gr reszelt sajt
petrezselyemzöldje
só ízlés szerint
Elkészítés
Az árpát jól átmossuk és megfőzzük (kb. 1,5 óráig). A vöröshagymát és az újhagymát apró kockákra vágjuk, majd olajon egy nagyon rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott paprikát, majd rögtön utána a főtt babot is beleöntjük, megsózzuk. A főtt árpát leszűrjük, hozzáadjuk a babhoz, jól összekeverjük és a beolajozott sütőbe öntjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, apróra vágott petrezselyemzöldjével, és körülbelül 15 percig a sütőben sütjük.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK