Szabó Anna
A hét napjai kapcsolatban vannak a kozmikus energiákkal, a bolygókkal. Minden napnak megvan a saját uralkodó bolygója, amelyik az antropozófiára orientált táplálkozás szerint meghatároz egy gabonafélét is az adott napra. Lássuk melyik napon mit ajánlott enni, annak érdekében, hogy testünk felépítését nagyobb összhangba hozzuk a kozmikus energiákkal.
{KEPGALERIA}
Hétfő – a Hold napja
Gabona: rizs.
Recept: Pikáns rizottó
Hozzávalók
1 csésze rizs
2 csésze víz
só ízlés szerint
5 kisebb sárgarépa
1 csésze zöldborsó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 kanál szójaszósz
olaj
sáfrány ízlés szerint
só ízlés szerint
Elkészítés
A rizst 2 csésze sós vízben megfőzzük. A vöröshagymát és a fokhagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és a zöldborsót. 1-2 percig pirítjuk, azután öntünk hozzá 1 dl vizet és hagyjuk tíz percig rotyogni. Ekkor következik a szójaszósz és a fűszerek, tehát a só és a sáfrány, utóbbiak ízlés szerint. Miután ezt hozzáadtuk, főzzük még kb. tíz percig, amíg a sárgarépa meg nem puhul. Ekkor belekeverjük a főtt rizst és ezzel kész is az ebéd.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK