Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Tejberizs
Hozzávalók:
• 4 dl tej
• 50 g kristálycukor
• 1 csipet só
• 1 vaníliarúd
• 2-3 kisujjnyi citromhéj
• 120 g kerek szemű rizs
Elkészítés:
A tejet felforraljuk a cukorral, a sóval, a felhasított vaníliarúddal és a belőle késheggyel kikapargatott péppel, valamint a citromhéjjal.
A rizst enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, 3 percig főzzük, majd leszűrjük, és egyenesen a forrdogáló tejhez adjuk.
Folyamatosan keverve sűrű péppé főzzük (25-30 perc), végül kiemeljük belőle a citromhéjat és a vanília rudat, és azon melegében tálaljuk.
Fahéjat, cukrozott kakaóport, házi dzsemet-lekvárt kínálhatunk hozzá.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK