Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Rakott krumpli
Hozzávalók:
A tepsi kikenéséhez:
• vaj
Az ételhez:
• 1100 g burgonya
• 550 ml tejföl
• só
• 6 db tojás
• 200 g kolbász
• 100 g sajt
A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk.
Forrásban lévő, enyhén sós vízben kb. 15 perc alatt előfőzzük a burgonyát, majd egy szűrőben hagyjuk lecsurogni.
Közben szintén kb. 15 perc alatt a tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízzel lemossuk, héját eltávolítjuk, és ezt is karikázzuk.
A kolbászt is felkarikázzuk, valamint a tejfölt nagyon enyhén besózzuk és kikeverjük.
Kivajazzunk egy kb. 17x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit.
A tepsibe rétegezzük a hozzávalókat. Először egy réteg krumpli, majd tojás, kolbász, végül enyhén sózott tejföl.
Újra krumpli, tojás, kolbász, és a tejföl jön.
Végül burgonya, vékony tejföl, és reszelt sajt következik.
Légkeverés nélkül 45 percet sül 180 C-on, majd további 20 percet sütjük 200 C-on. Felvágás előtt hagyjuk teljesen kihűlni!
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK