{KEPGALERIA}
Tejfölös paprikás csirke
galuskával
Hozzávalók:
• 1 konyhakész csirke (1,2-1,3 kg)
• 1 nagy fej hagyma
• 1 zöldpaprika+a díszítéshez
• 1 paradicsom + a díszítéshez
• 2 ek. olaj
• 1 kk. enyhén csípős pirospaprika
• só
• 4+1 dl tejföl
• 1-2 kk. búza-/rizsliszt
A galuskához:
• 400 g finomliszt
• 2 tojás
• 1/2 kk. só
• 3-4 dl tej
• 50 g vaj/margarin vagy 5 ek. olaj
Elkészítése:
A csirkét megmossuk, kisebb darabokra vágjuk (készíthetjük 4 kisebb csirkemellből és/vagy -combból is). A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, megtisztítjuk, felaprózzuk.
A felforrósított zsiradékban, mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk a hagymát, a tűzről lehúzva hozzákeverjük a pirospaprikát, felöntjük 1 dl vízzel, megsózzuk, és jól összeforraljuk. Beletesszük a csirkehúst, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, fedő alatt, lassú tűzön, saját levében puhára főzzük (35-40 perc).
A csirke levét a felére beforraljuk, hozzáadjuk a tejfölt - nem kevergetjük, csak rázogatjuk a lábast, nehogy összetörjön a hús! - 10 percig lassú tűzön forraljuk, ízlés szerint utána sózzuk. Ha túl sok a húslé vagy híg a tejföl és attól tartunk, hogy nem lesz elég „testes" a mártás, 1-2 kávéskanál lisztet keverünk el a tejfölben, mielőtt a húsra öntenénk.
Előmelegített, mélyebb tálba szedjük a húsdarabokat, bevonjuk a mártással, tetejüket meglocsoljuk a maradék 1 dl tejföllel, végül felkarikázott zöldpaprikával és gerezdekre vágott paradicsommal, petrezselyemmel díszítjük. Fejes salátát kínálhatunk mellé.
Külön tálalt galuskával körítjük: a lisztbe beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót, és apránként annyi tejet, hogy nehezen elcsöppenő, lágy masszát kapjunk. Kisebb adagokban lyukacsos galuskaszaggatóba szedjük, és sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amint a galuskák feljönnek a víz színére, szitakanállal kiszedjük, forró vízzel leöblítjük, és a felforrósított zsiradékba forgatjuk őket.
OLVASS TOVÁBB!
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Krumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
GASZTROFlan - mexikói puding - Egyszerű és könnyed desszert
A Flan egy tradicionális mexikói desszert, melynek számos verziója van. Ennek a receptnek előnye, az egyszerűsége, ezért, ha még soha ne...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK