Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Húsleves
Hozzávalók:
• 60 dkg tyúk
• 1 kg karajcsont
• 3 nagy db sárgarépa
• 3 db fehérrépa
• 1 kis db zeller
• 1 kis db karalábé
• 1 db vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 csokor petrezselyem
• 5 db zellerlevél
• 2 db káposztalevél
• 1 közepes db zöldpaprika
• 1 db paradicsom
• 3 dkg fekete bors (egész)
• 3 db szegfűszeg
• 1 késhegynyi szegfűbors
• 1 késhegynyi köménymag
Elkészítés:
A tyúkot és a csontot hideg vízben áztatjuk, jól kimossuk, és hideg vízben feltesszük főzni.
Ha felforr, megsózzuk, utána leszedjük a habját.
Beletesszük a megtisztított zöldségeket és fűszereket.
Lassú tűzön főzzük 2 óra hosszat. Megkóstoljuk, ha szükséges után ízesítjük.
Leszűrjük és cérnametélttel tálaljuk.
A megfőtt tyúkot és a húsos csontot mellé kínáljuk.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK