Az emberek gyakran azonnal reagálnak, ha rossz tapasztalatuk van egy étteremben, és gyorsan írnak egy negatív értékelést. Ez azonnali kielégülést nyújt számukra, de nem feltétlenül vezet változáshoz. Az online vélemények ráadásul gyakran nem biztosítanak lehetőséget a részletes visszajelzésre vagy a helyzet tisztázására. Az éttermek nem mindig tudják pontosan, mi volt a probléma, így nehezebb megfelelően reagálniuk.
A negatív vélemények gyakran a nyilvános megszégyenítés eszközévé válnak, ahelyett, hogyépítő kritikát nyújtanának. Ez rossz fényt vethet az étteremre anélkül, hogy konkrét megoldási javaslatokat kínálna. A kommunikációt ilyenkor lényegében egyirányú: bár az éttermeknek lehetőségük van válaszolni, a probléma mélyreható megértése és megoldása nehézkes lehet egy nyilvános platformon keresztül. Az érdemi változtatások időt és erőforrást igényelnek, és az éttermeknek nem mindig van kapacitásuk azonnal reagálni.
Ha egy étterem som negatív véleményt kap, az összkép romolhat, még akkor is, ha a vélemények nem minden esetben megalapozottak. Ez hosszú távon kárt tehet a hírnevében. Megoldás lehet, ha az azonnali negatív vélemények helyett a vendégek közvetlenül is jelzik a problémáikat az étterem menedzsmentjének, így azonnal orvosolhatják azokat.
A fogyasztóknak érdemesebb részletes, konstruktív visszajelzést adniuk, amely konkrét javaslatokat is tartalmaz. Ez segíthet az étteremnek a fejlődésben. Emellett a pozitív élmények megosztása is ugyanolyan fontos, mint a negatív visszajelzéseké. Az egyensúly megtartása segíthet az éttermeknek abban, hogy reális képet kapjanak a szolgáltatásaikról és motiválhatják őket a folyamatos fejlődésre.
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK