Az emberek gyakran azonnal reagálnak, ha rossz tapasztalatuk van egy étteremben, és gyorsan írnak egy negatív értékelést. Ez azonnali kielégülést nyújt számukra, de nem feltétlenül vezet változáshoz. Az online vélemények ráadásul gyakran nem biztosítanak lehetőséget a részletes visszajelzésre vagy a helyzet tisztázására. Az éttermek nem mindig tudják pontosan, mi volt a probléma, így nehezebb megfelelően reagálniuk.
A negatív vélemények gyakran a nyilvános megszégyenítés eszközévé válnak, ahelyett, hogyépítő kritikát nyújtanának. Ez rossz fényt vethet az étteremre anélkül, hogy konkrét megoldási javaslatokat kínálna. A kommunikációt ilyenkor lényegében egyirányú: bár az éttermeknek lehetőségük van válaszolni, a probléma mélyreható megértése és megoldása nehézkes lehet egy nyilvános platformon keresztül. Az érdemi változtatások időt és erőforrást igényelnek, és az éttermeknek nem mindig van kapacitásuk azonnal reagálni.
Ha egy étterem som negatív véleményt kap, az összkép romolhat, még akkor is, ha a vélemények nem minden esetben megalapozottak. Ez hosszú távon kárt tehet a hírnevében. Megoldás lehet, ha az azonnali negatív vélemények helyett a vendégek közvetlenül is jelzik a problémáikat az étterem menedzsmentjének, így azonnal orvosolhatják azokat.
A fogyasztóknak érdemesebb részletes, konstruktív visszajelzést adniuk, amely konkrét javaslatokat is tartalmaz. Ez segíthet az étteremnek a fejlődésben. Emellett a pozitív élmények megosztása is ugyanolyan fontos, mint a negatív visszajelzéseké. Az egyensúly megtartása segíthet az éttermeknek abban, hogy reális képet kapjanak a szolgáltatásaikról és motiválhatják őket a folyamatos fejlődésre.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK