Az emberek gyakran azonnal reagálnak, ha rossz tapasztalatuk van egy étteremben, és gyorsan írnak egy negatív értékelést. Ez azonnali kielégülést nyújt számukra, de nem feltétlenül vezet változáshoz. Az online vélemények ráadásul gyakran nem biztosítanak lehetőséget a részletes visszajelzésre vagy a helyzet tisztázására. Az éttermek nem mindig tudják pontosan, mi volt a probléma, így nehezebb megfelelően reagálniuk.
A negatív vélemények gyakran a nyilvános megszégyenítés eszközévé válnak, ahelyett, hogyépítő kritikát nyújtanának. Ez rossz fényt vethet az étteremre anélkül, hogy konkrét megoldási javaslatokat kínálna. A kommunikációt ilyenkor lényegében egyirányú: bár az éttermeknek lehetőségük van válaszolni, a probléma mélyreható megértése és megoldása nehézkes lehet egy nyilvános platformon keresztül. Az érdemi változtatások időt és erőforrást igényelnek, és az éttermeknek nem mindig van kapacitásuk azonnal reagálni.
Ha egy étterem som negatív véleményt kap, az összkép romolhat, még akkor is, ha a vélemények nem minden esetben megalapozottak. Ez hosszú távon kárt tehet a hírnevében. Megoldás lehet, ha az azonnali negatív vélemények helyett a vendégek közvetlenül is jelzik a problémáikat az étterem menedzsmentjének, így azonnal orvosolhatják azokat.
A fogyasztóknak érdemesebb részletes, konstruktív visszajelzést adniuk, amely konkrét javaslatokat is tartalmaz. Ez segíthet az étteremnek a fejlődésben. Emellett a pozitív élmények megosztása is ugyanolyan fontos, mint a negatív visszajelzéseké. Az egyensúly megtartása segíthet az éttermeknek abban, hogy reális képet kapjanak a szolgáltatásaikról és motiválhatják őket a folyamatos fejlődésre.
OLVASS TOVÁBB!
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Mennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
GASZTROFűszerek a világ színpadán: Ízkultúrák és kulináris innovációk a globális konyhában
A gasztronómia világa mindig is egy változásokkal és újításokkal teli terület volt, ahol a hagyományos ízek és modern kreativitás ta...
GASZTROLaktató és finom szendvicsek a nap bármely szakában
Talán kevesen gondolnák, de egy jó szendvics nagyon komoly személyes élmény lehet. A 70-es, 80-as években járunk, amikor az iskolai jelme...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK