Szabó Anna
Hozzávalók
- 2-3 db csirkecomb
- 5 dkg vaj
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- majoranna
- kakukkfű
- 2 dl étolaj
- 1 fehérbor (vagy víz)
- 50 dkg zöldbab
- 1 cs szeletelt bacon szalonna
- 6 db újkrumpli
Elkészítés
A csirkecombokat ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg a fűszerekkel. Egy tepsibe öntsünk olajat, és a bort (vagy vizet), majd a bőrös felükkel felfelé helyezzük egymás mellé a befűszerezett combokat. A puha vajjal kenjük be alaposan a combok bőrét, és fóliával fedjük le a tepsit.Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük a combokat szép pirosra. (a vajtól sütés közben jó ropogós lesz a bőre)
A zöldbab két végét vágjuk le, enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt félpuhára, szűrjük le, és hűtsük ki. 6-7 db-ot fogjunk össze, tekerjük körbe a szeletelt bacon szalonnával, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire egymás mellé.
A krumplit pucoljuk meg, és vágjuk félbe. Az olajat keverjük össze a sóval és a kakukkfűvel, majd forgassuk bele a félbevágott krumplit, és hagyjuk egy kicsit állni benne. Tegyük a tepsire a bacon szalonnába tekert zöldbab mellé, majd locsoljuk meg a visszamaradt, fűszeres olajjal. Tegyük a sütőbe, és közepes hőmérsékleten addig süssük, hogy a krumpli is, és a zöldbab is szép pirosra süljön.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK