Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Fokhagyma krémleves
Hozzávalók
2 fej fokhagyma
2 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
fél kávéskanál pirospaprika
1 liter húsleves (lehet leveskockából is)
2 dl tejszín
só, bors
Elkészítés
A fokhagymákat áttörjük. Az olajban folyamatos kevergetés mellett zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, majd félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a fokhagymát és a pici pirospaprikát. Apránként felöntjük a húslevessel és addig keverjük, míg csomómentes nem lesz.
Visszatéve a levest a tűzre, forraljuk 5-7 percig mérsékelt tűzön, fedő nélkül. Habverővel dolgozzuk bele a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és főzzük még kb. 5 percig.
Pirított zsemle-vagy kenyérkockákkal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK