A banán nagyon tápláló, mert gazdag szénhidrátban. Ha nem túlérett, a lassan felszívódó cukrok révén hosszan tartó energiát biztosít a szervezetnek. Éretten az érzékeny gyomrúak is könnyebben megemésztik, de a lassan felszívódó cukrok glukózzá, gyorsan felszívódó cukrokká alakulnak át. A banánt nagyra értékelik a sportolók, mert gazdag káliumban és magnéziumban, amelyek segítenek megakadályozni az izomgörcsök képződését. Kiváló gyógyszer emésztési zavarokra és fekélyre. Gazdag keményítőben, így jól meg kell rágni, hogy könnyebben emészthető legyen.
Azonban szárítva háromszor annyi szénhidrátot és magnéziumot tartalmaz, ugyanakkor nagyon kevés benne a C-vitamin, ezért aztán célszerű inkább friss gyümölcsöt venni, már amennyire a nálunk kapható friss lehet. Válassz kemény, enyhén zöld banánt, hogy ne legyen túl édes. Ráadásul a banán egészen az elfogyasztásáig érik, így néhány napig tárolhatod, de hűtőszekrénybe semmiképpen se tedd, mert megbarnul.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK