GASZTRO

A legfinomabb banános sütik - szerintünk!

Szerző:
Szabó Anna
Hideg időben nagy szolgálatot tehet a banán, mely a sportolók és a tanulók méltán kedvelt étke. Hogy miért, azt megtudhatod cikkünkből, sőt, néhány igazán finom receptet is összegyűjtöttünk.

 

A banán nagyon tápláló, mert gazdag szénhidrátban. Ha nem túlérett, a lassan felszívódó cukrok révén hosszan tartó energiát biztosít a szervezetnek. Éretten az érzékeny gyomrúak is könnyebben megemésztik, de a lassan felszívódó cukrok glukózzá, gyorsan felszívódó cukrokká alakulnak át. A banánt nagyra értékelik a sportolók, mert gazdag káliumban és magnéziumban, amelyek segítenek megakadályozni az izomgörcsök képződését. Kiváló gyógyszer emésztési zavarokra és fekélyre. Gazdag keményítőben, így jól meg kell rágni, hogy könnyebben emészthető legyen.

Azonban szárítva háromszor annyi szénhidrátot és magnéziumot tartalmaz, ugyanakkor nagyon kevés benne a C-vitamin, ezért aztán célszerű inkább friss gyümölcsöt venni, már amennyire a nálunk kapható friss lehet. Válassz kemény, enyhén zöld banánt, hogy ne legyen túl édes. Ráadásul a banán egészen az elfogyasztásáig érik, így néhány napig tárolhatod, de hűtőszekrénybe semmiképpen se tedd, mert megbarnul.

 

 

 

 

 

gasztro gasztronómia banán sütemény banánossüteméy
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL