GASZTRO

A klasszikus - alaprecept

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

25dkg vöröshagyma
50dkg paradicsom
1kg lecsópaprika
10dkg sertészsír (vagy olaj)
10dkg füstölt szalonna
Só, bors, őrölt pirospaprika

 

Elkészítése:

1. Készítsd elő a vöröshagymát, vagyis pucold meg, majd szeleteld fel. Kockázd fel a füstölt szalonnát. Tegyél egy lábosba zsírt, és ezen süsd ki a szalonnát alacsony lángon, fedő alatt. Amikor üvegesedni kezd a füstölt szalonna, keverd hozzá a vöröshagymát, majd párold együtt őket.

2. Időközben előkészítheted a többi hozzávalót. Vagyis mosd meg a paradicsomot és a lecsópaprikát. A paradicsomot vágd gerezdekre, csippentsd le belőle a zöld részt. A paprikát csumázd ki, majd szeld fel kockára.

3. Ha a vöröshagyma már üvegesre sült, akkor add hozzá először a paradicsomot, fedő alatt párold tovább. Majd amikor levet eresztett, szórd hozzá a paprikát.

4. Alaposan keverd össze, sózd, borsozd. Öntsd hozzá a pirospaprikát: ha még nincs elég rutinod, akkor húzd le addig a tűzről, míg alaposan el nem kevered, mert ha odakap, megkeseredik. Párold készre fedő alatt.

5. Ízlés szerint tálalhatod rizzsel, tarhonyával, kenyérrel…

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL