Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

5 mennyei kávés desszert, a kávé szerelmeseinek

Szerző:
Szabó Anna
A kávé nem csak egy aromás ital, amely segít felébredni, de remek összetevője számos isteni desszertnek, ugyanis egy új ízt ad a megszokott ételeknek. Mutatunk 5 mennyei finom, könnyen elkészíthető desszertet, mely után mind az 5 ujjadat megnyalod.

.

Kávés amerikai palacsinta

Hozzávalók

- 240 g liszt
- 1 evőkanál őrölt kávé)
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 30 g vaj
- 1 csésze tej
- 1 tojás
- só

Elkészítés

Egy mély tálban keverd össze a lisztet, a darált kávét, a cukrot, a sütőport, és egy csipetnyi sót. Olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a tejjel és a tojással együtt, és keverd simára. (A tészta nem lehet túl folyós!) Melegítsd fel a palacsintasütőt, majd óvatosan önts bele egy kanál masszát, és amikor buborékosnak látod, fordítsd meg. Addig süsd a palacsintákat, amíg a másik oldala is aranybarnára nem sül, majd tedd őket egy tányérra, és ízlés szerint tálald a kedvenc önteteddel vagy lekvárral.

konyhafortélyok konyha gasztronómia gasztro kávé desszert édesség recept
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL