Szabó Anna
Hozzávalók
- 8 szelet füstölt csirke- vagy pulykasonka
- 1 mogyoróhagyma vékony karikákra vágva
- 300 g hámozott és reszelt kelbimbó
- 1 evőkanál almaecet
- 4 nagy tojás
- olivaolaj
- só bors
Elkészítés
A sonkát vágd csíkokra, majd 2 teáskanál olívaolajon, közepes lángon hirtelen süsd meg egy nagyobb serpenyőben. Ha aranybarnára sült, vedd ki és tedd félre. Tedd a serpenyőbe az apró karikákra vágott mogyoróhagymát, 1 teáskanál olivaolajat, szórd meg sóval és borssal, majd jól pirítsd meg. A végén add hozzá a kelbimbót és az almaecetet. Főzd kb. 5 percig, tedd bele a sonkát, és alaposan keverd össze. Üsd a tojásokat a tetejére úgy, hogy a sárgája egyben maradjon. Vedd lejjebb a lángot, és addig süsd, amíg a tükörtojás el nem készül.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK