Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

4 mennyei téli leves a világ minden tájáról - Testedet, lelkedet átmelegíti

Szerző:
Szabó Anna
Nehéz túlélni a hideg és kemény téli napokat levesek nélkül, melyek nemcsak felmelegítenek bennünket, de még finomak is. Éppen ezért hoztuk most el azokat a tradicionális leves recepteket a világ minden tájáról, melyek a mi kedvenceink, és segítenek változatossá tenni a menüt. Ne feledd, egy forró leves a legjobb ebédlehetőség egy fagyos napon.

Angol paprikás bab

Hozzávalók

- 500 g marhahús
- 150-200 g darált hús (sertés vagy marha)
- 2 sárgarépa
- 1 hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1/2 csésze vörös bab
- 1/2 csésze fagyasztott (vagy konzerv) zöldborsó
- 1 csésze zöldbab (friss vagy fagyasztott)
- 2-3 burgonya
- 4 evőkanál szójaszósz
- paradicsompüré, só, bors, cukor, édes paprika, babérlevél

Elkészítés

Áztasd a vörös babot egy éjszakán át vízben, majd öntsd le róla a vizet, és tedd a marhahússal együtt egy fazékba. Ha felforrt, szedd le a tetejéről a habot, add hozzá a babérlevelet, és főzd addig, amíg a hús meg nem puhul. Vedd ki a levesből a húst, add hozzá az apróra vágott burgonyát, a sárgarépát, a zöldbabot és a borsót, és főzd őket puhára. Ha megfőtt, öntsd hozzá a szójaszószt. Az apróra vágott vöröshagymát keverd össze paradicsompürével, add hozzá a húslevest, és ízlés szerint fokhagymát. A darált húst hintsd meg sóval, borssal, és egy serpenyőben pirítsd meg. Add hozzá a paradicsompürés, hagymás keveréket, keverd össze, majd az egészet öntsd a leveshez. A főtt marhahúst vágd darabokra, és tálald a leves mellé.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL