Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

4 mennyei téli leves a világ minden tájáról - Testedet, lelkedet átmelegíti

Szerző:
Szabó Anna
Nehéz túlélni a hideg és kemény téli napokat levesek nélkül, melyek nemcsak felmelegítenek bennünket, de még finomak is. Éppen ezért hoztuk most el azokat a tradicionális leves recepteket a világ minden tájáról, melyek a mi kedvenceink, és segítenek változatossá tenni a menüt. Ne feledd, egy forró leves a legjobb ebédlehetőség egy fagyos napon.

Német sűrűleves

Hozzávalók

- 600 g hús (sertés, marha, csirke vagy borjú)
- 2 fej vöröshagyma
- 750 g burgonya
- 1 zellergumó
- 3 szál sárgarépa
- 1 póréhagyma
- só, édes paprika
- 1 csokor petrezselyem
- húsleves vagy víz

Elkészítés

A húst vágd darabokra, majd vágd apróra a hagymát. Tisztítsd meg a többi zöldséget, vágd vastag szeletekre a burgonyát, a zellert és a sárgarépát, a póréhagymát pedig vékony karikákra. Tedd a húst, a burgonyát és a zöldségeket egy fazékba, öntsd fel forró húslevessel vagy vízzel, úgy, hogy teljesen ellepje. Sózd meg, tegyél bele ízlés szerint pirospaprikát, majd fedő alatt párold kb. 1,5 órát. A végén szórd a tetejére az apróra vágott petrezselymet.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL