Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Könnyű elkészíteni. Snacknek vagy köretnek ajánljuk, Olia Hercules receptje alapján.
Hozzávalók
1-2 nagyobb alma, vékonyan felvágva
70 g pekándió (természetesen kesudió, dió, mandula is jó hozzá)
A sziruphoz:
50g cukor
50ml víz
1 fahéjrúd
1 vanília rúd
2 cardamom mag
1 hosszú bors
1 citrom leve
egy csipet só
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 110 fokra. Addig a sziruphoz valókat tegyük egy kis serpenyőbe (kivéve a sót). Alacsony hőfokon kevergetve addig melegítsük, amíg a cukor felolvad, azután vegyük magasabbra a hőmérsékletet és 3-4 percig sűrítsük a szirupot, amíg nem lesz sűrű.
2. Egy sütőtálcára tegyünk sütőpapírt, tegyük rá az almaszeleteket és öntsük nyakon a sziruppal, itt adjuk hozzá a sót is. A diókat is forgassuk bele a serpenyő alján maradt szirupba és terítsük el egy másik tálcán.
3. Tegyük be a sütőbe azt a tálcát, amin a diók vannak és süssük 30 percig, majd ehhez tegyük hozzá az almákat a másik tálcáról és egy óráig süssük őket.
4. Amikor kész, akkor melegében vegyük el a tálcáról és egy légmentes dobozban tároljuk őket.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK