FOGYÓKÚRA

Válaszd külön az ételeket - testkontroll diéta

A testkontroll megalkotója egy házaspár, Marilyn és Harvey Diamond. Kidolgozott elvük lényege: az étrend főként zöldségből, gyümölcsből, és feldolgozatlan élelmiszerekből áll. Ezen belül is külön kell választani a szénhidrát és a fehérjetartalmú ételeket.
Mit lehet fogyasztani?

Vagyis tilos egy étkezésen belül, egyszerre fogyasztani magas szénhidrát- és fehérjetartalmú ételt. Ennek oka az, hogy a kettő együtt közömbösíti a gyomorsavat, majd rothadásnak indul. Így haszontalan táplálék lesz belőle, amely nem hasznosul, hanem inkább káros.

Nagyon fontos, hogy az élelmiszerek 70 százaléka zöldség, gyümölcs, saláta legyen, és csak 30 százaléka legyen koncentrált élelmiszer, pl.: kenyér, egyéb gabonaféle, hús vagy hal. A testkontroll szabályai szerint délelőtt csak nyers gyümölcsöt szabad enni. Ebédre már fogyaszthatunk zöldségféléket is, melyekből akár salátát is készíthetünk. A vacsora alapja szintén a zöldség, de kell tartalmaznia valami keményítőtartalmú vagy állati eredetű élelmiszert is, ám két órával utána kötelezően ismét gyümölcs fogyasztandó. A húsfogyasztást nem tiltja, de nem is ajánlja a testkontroll.Mit nem szabad fogyasztani?

Mint minden diétánál, itt is meg vannak adva az adott élelmiszerek és italok, amiket a diéta ideje alatt nem lehet fogyasztani. Kifejezetten tilos minden tejtermék, mert ezek a testkontroll szerint nem valók emberi fogyasztásra, a szervezet nem tudja hasznosítani a bennük lévő tápanyagokat. Csak a vajat engedélyezi, mert jótékony hatással van az erek egészségre. Szintén szigorúan tilos a csapvíz fogyasztása, helyette a desztillált vizet ajánlja. Ugyanakkor a cukros, édesítőszeres üdítőitalok fogyasztása sem ajánlott. Természetesen, mint a legtöbb diétánál az alkohol fogyasztása sem ajánlott. Édességeket sem ajánlott enni, inkább helyette gyümölcsökből készült finomságokat.Kezdeti szakasz

Első lépés a testkontroll diétában a szervezet méregtelenítése. Ez azért szükséges, mert ezzel betegségeket előzöl meg, megerősíted a tested és feltöltődsz energiával. A legyengült szervezet fogyókúra idején fogékonyabb a fertőzésekre, baktériumokra és a vírusokra. Ügyelni kell az anyagcsere folyamatára is. Ebben nagy szerepet vállal a rendszeres vízfogyasztás, melyre a diéta nagy hangsúlyt fektet.


Nem mindegy az idő!

A testkontrollnál az időbeosztás döntő szerepet játszik. Diamond elmélete szerint a szervezet működése három nyolcórás periódusra osztható: a kiválasztás, felvevő és a beépülési időszak.Időszakok

Kiválasztás: 04-12 óra (csak zöldséget, gyümölcsöt és gyümölcslevet fogyaszthatunk).

Felvevő: 12-20 óra (mindent ehetünk).

Beépülés: 20-04 óra (legideálisabb, ha semmilyen táplálékot nem veszünk magunkhoz).A diéta hátránya

Leginkább az a gond ezzel a diétával, hogy igen kevés benne a kalcium, cink, vas, B12 vitamin és D vitamin, tehát egészségesnek semmiképpen nem mondható - akár hiányállapothoz is vezethet. Szerencsére a diétát kevesek szokták maradéktalanul betartani.


Egy nap a testkontroll szerint

Reggeli: Egy pohár narancslé, egy tál zabpehely vagy egy szelet pirítós.

Tízórai: Egy szelet dinnye.

Ebéd: Krumpli sült csirkemellel.

Uzsonna: Szárított bogyós növények.

Vacsora: Szendvics vagy bármilyen saláta.Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL