FOGYÓKÚRA

5+1 tipp, amivel végre tartósan fogyhatsz!

Szerző:
Szabó Anna
Van, akiről már egy könnyű diéta hatására is szinte leolvadnak a kilók, mások azonban minden igyekezetük ellenére sem tudnak fogyni. Mitől lehetnek ilyen makacsak zsírpárnáink, és hogyan szabadulhatunk meg tőlük végre tartósan? Dr. Gulyás Tamás 5+1 tippje segít megtalálni a választ!


Miért nem megy a fogyás?

Bár a zsírpárnákat általában a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás számlájára írják, a probléma ennél összetettebb is lehet. A fogyást számos lelki ok (pl. stressz, depresszió) valamint örökletes és alkati tényező nehezítheti, de akár rejtett betegségek (pl. étel-intolerancia, anyagcserezavar, PCOS) is a zsír megtartására ösztönözhetnek. Az évek múltával ráadásul energiaszükségletünk is csökken, ami szintén kedvez a pluszkilóknak. Persze mindez nem jelenti, hogy a fogyás egyesek számára lehetetlen volna! Extrém kalóriamegvonással átmenetileg mindenki lefogyasztható viszonylag gyorsan, ám senki sem koplalhat a végtelenségig. Igazi átalakulás csak az életmód végleges megváltoztatásával lehetséges. Ha pedig a változás nem tartós, akkor a kilók egy idő után óhatatlanul visszatérnek és kialakul a rettegett jojó-effektus.

Fogyás esetén a zsírsejtekben tárolt zsír mennyisége csökken, ám a sejt ottmarad. Így bármikor újra meghízhatunk (pl. ha abbahagyjuk a koplalást). „Zsírsejtjeink száma felnőttkorban már nem változik. Amikor fogyunk vagy hízunk, csupán méretük nő vagy csökken, maga a sejt nem tűnik el. Ezért még a sikeres diéták után is mindig fennáll a visszahízás lehetőgége" - magyarázza a jelenség okát Dr. Gulyás Tamás orvos, életmód szakértő.

Hogyan fogyhatunk végre tartósan?

„Ha nem történik valamilyen fizikai beavatkozás – tehát nem távolítjuk el magukat a zsírsejteket pl. zsírleszívással vagy kavitációs zsírbontással a problémás testrészekről – akkor mindenképp valamilyen tartós változás szükséges a jojó effektus megtöréséhez. Ez lehet például a lelki tényezők átalakítása, a rejtett betegségek felkutatása, az étrend megváltoztatása, vagy például intenzívebb testmozgás bevezetése. Illetve mindezek együttes alkalmazása" – sorolja a lehetőségeket a szakember. Dr. Gulyás Tamás szerint az alábbi 5+1 tanács sokat segíthet mindazoknak, akik már sok mindent tettek a zsírpárnák ellen, mégsem tudtak tartósan megszabadulni a feleslegtől.

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL