FOGYÓKÚRA

4 gyakori kifogás, mely lehetetlenné teszi a sikeres fogyókúrát

Szerző:
Szabó Anna
Minden elhatározásnak, fogadalomnak a betartása, könnyen megbukhat, ha győzedelmeskednek a kifogások. Most a fogyókúra körüli leggyakoribb kifogásokat, és kezelésüket mutatjuk be.

Nincs erre időm


Sokat használt ürügyként, a nincs időm mozogni, olyan ételeket főzni, enni, felkutatni, amely egészségesebb, és hozzásegít a vágyott alakhoz. Mondtad már, hogy annyira elfoglalt vagy, hogy épp csak bekapsz valamit a munkahelyi büfében? Régi mondás, de igaz, arra van időd, amire akarod. Nézd meg, mennyi minden olyan dolgot csinálsz, ami csak unaloműző, és csak telnek a percek alatta. Pl: Mennyit tévézel, internetezel? Teheted mindezeket tovább is, mert lazítani szükséges, de egy kis szervezéssel megoldható az idő kérdése.

Nekem az evés öröm


Legyen is az! A fogyókúra nem arról szól, hogy sanyargatod magad, hanem, hogy tudatosan étkezel, sokkal inkább kellene életmódváltásnak nevezni. Ezek az ételek lehetnek ízletesek, attól, hogy mások, mint amikhez eddig szoktál. Étkezz minél lassabban, élvezd az ízeket tudatosan, meglátod, már ettől kevesebbet fogsz enni. Ha azonban azt érzed, hogy az evés öröme nagyobb szerepet tölt be az életedben, mint kellene, akkor ideje megnézned az önértékelésedet, és azon is elgondolkodhatsz, hogy mi az a tevékenység, amit tényleg szívesen csinálnál, mert ebben az esetben az evés pótcselekvéssé vált.

Alig eszem, mégsem mozdul a mérleg


Szinte ez a leggyakoribb kifogás, amit hallani lehet, ha valakinek, sikertelen a fogyókúrája. Te is mondtál már ilyet? Nem biztos, hogy szépítettél ilyenkor, lehet, hogy valóban azt hitted, hogy keveset eszel. Érdemes azonban önvizsgálatot tartanod, ha kell, akkor írj étkezési naplót, amibe belekerül minden, amit elfogyasztottál a nap folyamán. Észre fogod venni, hogy be-becsúszik egy kis nasi, egy kis cukros üdítő, egy falatka csoki, ami a nap végére összeadva már nem is olyan kevés.

A génjeim a hibásak


Még ma is sokan hivatkoznak a genetikára, ha testsúlyról, alkatról van szó, pedig már bizonyított tény, hogy akár a DNS is változtatható. Ha igaz lenne, hogy mindenért a gének felelősek, akkor nem lenne a világban olyan ember, aki jelentős túlsúlytól szabadult meg. Rá lehet nézni arra is, hogy valaki azért túlsúlyos e, mert a családtagjai is azok, vagy azért mert azt az étrendet, és azt a mozgásszegény életformát követi, mint amit a felmenői is. Talán tényleg könnyebb annak, aki alapvetően jó géneket örökölt, de ahogy mindenben, itt is igaz, hogy nincs lehetetlen. Ha az a célod, hogy karcsúbb, vékonyabb légy, akkor érdemes azon tartani a fókuszt, amiért csinálod, amire vágysz. Így könnyebb majd legyőzni a kifogásokat is.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL