FÉSZEK

Top 15 virág a balkonra

Manapság már rengeteg virágot kaphatsz, függetlenül attól, milyen klímájú otthonod, csak győzz válogatni a szebbnél szebb darabok közül. Összeállításunk nem ígéri, hogy megkönnyíti a dolgod, de hogy kedvet kapsz a tartásukhoz azt igen!

 

A hálás muskátli

A muskátli nagyon hálás növény, nem véletlenül sokak nagy kedvence. Hihetetlenül sok fajtáját ismerjük, de azt már kevesen tudják, hogy az illatos fajok párlatait rózsaolajok és parfümök kiegészítésére, hamisítására is felhasználják.

 

Az egész évben virágzó Petúnia

A naposabb részekre érdemes olyan fajtát választanod, amelyek egész végig virágoznak, pl. petúniát.

 

A változatos Oleander

Vagy szintén naposabb helyek kiváló kiegészítője lehet az Oleander.

 

A reuma ellen is kiváló sétányrózsa

Nappal teljes fényükben pompázhat a sétányrózsa vagy színváltóvirág. Ezt a Brazília trópusi-szubtrópusi tájairól származó gyomnövényt gyógyhatása miatt hozták Európába, mivel porrá őrölt főzete kiváló a reumára. Ha gyógyhatása miatt nem is, szépsége miatt érdemes tartanod belőle otthon.

 

A különleges osteospermumra

Kevés helyen lehet ugyan kapni, és nem is mindig a legolcsóbb, de megéri beruháznod a napos helyeket kedvelő Osteospermumra.

 

A C-vitamindús citromfa

Bár a mediterrán vidékről származnak, hazánkban is egyre népszerűbbek a kis citromfák.

 

A csodás termésű mandarin

A mandarinnal ugyanaz a helyzet, mint a fenti citrommal. Kis türelem, sok gondoskodás és az eredményt minden szomszédod irigyelni fogja!

 

A Nap-csalogató tömpevirág

Mintha maga a napsugár költözött volna az erkélyedre: a tömpevirág aranysárga napforgószerű virágai beborítják a növényt. Ha pedig az elnyílott virágokat lecsipkeded burjánzásnak indul. Imádja a napot, és alig-alig igényel csak vizet.

 

Az áradó virágó murvafürt

Ha igazán burjánzó, színpompás virágáradatra vágysz, akkor a murvafürtöt, vagy Bougainvilleát neked találták ki! Nevét egy francia tengernagyról kapta, aki Dél-Amerikából hozta el Európába, mindenki legnagyobb örömére.

 

Az utolsó melegkedvelő kerti iszalag

A kerti iszalag sem kezd el izzadni déli fekvésű erkélyen, ellenben gyönyörűen virágzik. Viszont, ha nem déli fekvésű az erkélyed/balkonod, akkor a következő tíz virág már valóban a kedvedre való lesz!

 

A nyáron is hóesést idéző hópehelyvirág

Hűvös helyen is gyönyörűen virágzik a hópehelyvirág, sőt tengernyi fehér szirommal borítja be kis törődéssel az erkélyedet!

 

A visszafogottan gyönyörű pistike

Már a neve is mosolyt csal az arcunkra: ezt a gyönyörűséget törpe nebáncsvirágnak vagy pistikevirágnak hívják. Csak néhány képviselőjük őshonos Eurázsiában vadon élőként, de annál több fajtáját ismerjük dísznövényként.

 

A méltánytalanul elhanyagolt hortenzia

A hortenzia népszerűségére közel sem mondhatjuk, hogy töretlen, mégis sokak kedvence. Egészen a 19. századig volt a legdivatosabb növény, de idővel csökkent kedveltsége, mert a népi hiedelem úgy tartotta, hogy meggátolja a gyermekáldást.

 

A hibrid fukszia

A fuksziát különböző fajták keresztezéséből hozták létre, nevét pedig egy német orvos-botanikusról kapta. Virágozni április végén kezd, melyet októberig folytat. Ha sokáig szeretnél gyönyörködni benne, tedd olyan helyre, ahova csak reggel süt a nap, és májustól augusztusig gondoskodj a megfelelő tápanyagellátásról.

 

A változatos begónia

A sötétpirostól, a rózsaszínen át a sárgáig rengeteg színben találkozhatsz begóniával. Sokáig virágzik, ráadásul nagyon kedveli a fővárosi bérlakások hűvös, napfénymentes klímáját. Egy dologra vigyázz, ha sokáig szeretnél gyönyörködni benne: ne érje a leveleit víz.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL