Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
FÉSZEK

Színezd át a hangulatodat a Feng Shui segítségével

Szerző:
Szabó Anna
Környezetünk színvilága, ezen belül is azok a helyiségek, ahol tartózkodunk, meghatározzák a hangulatunkat. A Feng Shui tanai szerint, a pihenést és nyugalmat szolgáltató terek Jin, míg az aktív tevékenységek terei Jang jellegű kialakítást igényelnek. A helyes színválasztáskor azonban nem csak a Jin-Jang jelleget, hanem az életterületek számára kedvező színeket is figyelembe kell venni.

 

Ne feledd, a színeket a fény kelti életre, ezért kiteljesedésükhöz a fény jelenléte elengedhetetlenül fontos. Fény nélkül elhalnak a színek, elszürkülnek, a teljes sötétségben pedig megszűnnek létezni.

.

 

 

A fürdőszoba színei

A fürdőszoba színe igazodjon a benne folyó vizes tevékenységhez és az életterülethez, melyen található. Közismert azonban, hogy a színek befolyással vannak hőérzetünkre is. Azonos hőmérséklet esetén, egy hűvös kék színűre festett fürdőszobában hamarabb kezdünk el fázni, mint a barack vagy a rózsaszínűre festett falak között.

Vörös szín a fürdőszobában: kerülendő, mert ez a tűz elem színe és károsan, gyengítően hat a vizes tevékenységet szimbolizáló helyiségben. Sőt feszültségeket gerjeszthet azon az életterületen, ahol a tűz színeire festett fürdőszoba elhelyezkedik.

Kék szín a fürdőszobában: megnyugtat, ellazít, lecsendesít.

Fehér szín a fürdőszobában: a tisztaság, a megtisztulás, a méregtelenítés színe. Csak önmagában ez a szín nem kedvező, mert erőteljes Jang energiákat képvisel. Javasolt kiegészítőkkel színesíteni az egyensúly teremtés érdekében, sárga, narancssárga, rózsaszín vagy barna árnyalatokkal.

Zöld szín a fürdőszobában: stressz oldó, nyugtató, biztonságérzetet keltő, a remény, az egyensúly színe.

 

 

 

fengshui feng shui fészek
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL