FÉSZEK

Keresd meg az egészség területét a lakásodban - Egészségerősítés Feng shuival

A kínai térrendezés tudományát ma már nagyon sokan elfogadják, és saját szolgálatukba állítják. Ám nemcsak arra használhatjuk, hogy harmonikus otthont alakítsunk ki, hanem még az egészségünket is rendbe tehetjük általa. Mutatjuk, hogyan…

 

Hol található az egészség terület a lakásban?

Ennek megállapítása attól is függ, hogy otthonodba ideiglenesen rendezkedsz be (például albérletben élsz), vagy hosszútávra. Ha csak rövid időre költözöl be valahova, akkor az a legegyszerűbb, ha a lakást felosztod 3x3 négyzetre. Így a négyzet bal oldalán, középen találod meg az egészség életterületét.

Amennyiben tartósan, tehát hosszútávra tervezel, akkor az égtájak alapján kell felosztani a területeket. Ebben az esetben keleti irányban található a család és az egészség területe.

Mivel rontható el az energiaáramlás?

Minél magasabb egy lakás rezgésszintje, annál kiegyensúlyozottabban zajlik a benne élők élete. Ha azonban az energia csökken, előbb lelki, majd fizikai szinten is megkezdődnek a problémák. Pontosan ezért kell elkerülni az energiahiányos területeket, illetve az áramlást korlátozó tárgyakat. Ha jobban belegondolunk, évszázadokkal ezelőtt még a cselédeket sem költöztették a padlásra – oda, ahol a legtöbben például a terményeket szárították, vagy olyan holmikat vittek fel, amelyek nem használatosak. Ma azonban egyre többen szeretik kihasználni egy ház padlásterét, pedig a döntött tetők alatti terület rendkívül gyorsan szívja az ott lakók energiáját. Ne feledd, egy használaton kívüli terület mindig csökkenti a rezgésszámot, és gátolja az energiák megfelelő áramlását. Hasonló eset, amikor egy személy már régen eltávozott az élők sorából, szobája azonban azóta is érintetlenül áll, mintha még élne.

Az energiák áramlását a száraz virágok, a szúrós növények, a törött és itt-ott javítgatott tárgyak, a kitömött állatok is gátolják. Gyakorlatilag minden, ami agressziót ábrázol, jelképez, csökkenti az energiát. Ez lehet egy horrorfilm plakátja, egy csatajelenetet ábrázoló kép, stb.

Ugyancsak érdemes megszabadulni az olyan tárgyaktól is, amelyek olyan személytől származnak, akit nem kedvelsz, vagy egész egyszerűen kellemetlen a számodra. Ahogyan az olyan holmiknak sincs keresnivalójuk a lakásban, amelyek életed valamely kellemetlen időszakára emlékeztetnek. Ha ilyesmivel vagy körülvéve, akkor számítanod kell rá, hogy életed bármely részébe bezavarhatnak, kalamajkát okozhatnak. Amikor ezektől a tárgyaktól megválsz, az egyfajta megújulást szimbolizál, ezért fontos, hogy minden egyes lomot kíméletlenül hajíts ki.

Hogyan javíthatsz otthonod rezgésszintjén?

- Szellőztess minél gyakrabban (ne csak naponta egyszer), és ne feledkezz meg a rendszeres takarításról sem. A gyakori szellőztetés által átmozgatod a levegőt, valamint kellemes illat járja át a lakást.
- Az egészség területe a fa elemhez tartozik. Erősíthető a víz elemmel, hiszen a fának is jót tesz a rendszeres locsolás. Otthonod ezen területén különösen hasznos, ha a színeket a természettől kölcsönzöd, továbbá kövekkel, gyógyító illatokkal, esetleg egy akváriummal vagy csobogóval egészíted ki a berendezést – rendkívül kedvező hatást érsz el vele. Ha netán az egészség területe pont a hálószobádba esik, akkor semmiképpen ne helyezz el ott akváriumot, mert itt kifejezetten káros hatást vált ki, sok esetben még meddőséget is okozhat.
- Attól, hogy nem rakod tele a lakásodat mindenféle feng shui szimbólummal, még lehet tökéletes az összhang. Nem kell ugyanis komoly összegeket költeni, elég, ha megfogadod a fenti tanácsokat.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL