Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
FÉSZEK

Így alakíts ki mesés kiskertet akár egy négyzetméternyi területen

Szerző:
Szabó Anna
Úgy véled, nem igazán neked való a kertészkedés és maga a kert is túl kicsi ahhoz, hogy bármit is termessz? Ne csüggedj, rengeteg olyan megoldás van, amellyel akár még egy amatőr kertész is kihozhatja a maximumot a rendelkezésére álló kiskertből! Az alábbi tippek segítségével csodás kiskert alakítható ki, és saját magad szüretelheted le a finomabbnál-finomabb idény zöldségeket.

Ismerd meg az alábbi kiváló tippeket, és alakíts ki viszonylag kis területen varázslatos kiskertet, ezután máris élvezheted az ízletes zöldségeket!

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

 

Óvd a kiskertet és gondoskodj róla


A függőkert gondozásra szorul, jó ötlet tehát fából készült karókat használni, amit leszúrsz a paradicsom mellé, vagy akár rácsokat is készíthetsz, amelyre például az uborkát vagy más kúszónövényt felfuttathatsz. Ha cserépbe ülteted az uborkát vagy más kúszónövényeket, akkor ez egyben egy helytakarékos megoldás. Készíthetsz fából ágyásokat is, amelyekbe szintén ültethetsz uborkát vagy éppen cukorborsót.


Ügyelj a trágyázásra és az öntözésre. Az öntözés megkönnyítése érdekében olyan csőrendszert érdemes kialakítanod, amely egyenletesen vezeti el a vizet és a szükséges mennyiségű műtrágyát. Egy másik alternatíva, hogy egy üveget használsz csepegtetőként.


Mindig tervezd meg, mit akarsz termeszteni a kiskertedben, mielőtt nekikezdenél az ültetésnek. A tervrajz segít helyesen elrendezni a zöldségek és a gyógynövények a kertben. Érdemes minden évszakban változtatni a növények helyét, így a talaj tápértéke is növekszik. Ha a legtöbbet szeretnéd kihozni a talajból, akkor érdemes a borsót és a babot váltogatni a paradicsommal, majd salátát és spenótot ültetni a helyére, ami után pedig majd káposztát ültetsz a helyükre. Ezután ültess gyökérzöldségeket majd ismét borsót és babot.


Remek ötlet, ha az ültetés során egy maréknyi szerves, szemcsés műtrágyát is elkeversz a talajjal.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL