Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
FÉSZEK

Így alakíts ki mesés kiskertet akár egy négyzetméternyi területen

Szerző:
Szabó Anna
Úgy véled, nem igazán neked való a kertészkedés és maga a kert is túl kicsi ahhoz, hogy bármit is termessz? Ne csüggedj, rengeteg olyan megoldás van, amellyel akár még egy amatőr kertész is kihozhatja a maximumot a rendelkezésére álló kiskertből! Az alábbi tippek segítségével csodás kiskert alakítható ki, és saját magad szüretelheted le a finomabbnál-finomabb idény zöldségeket.

Ismerd meg az alábbi kiváló tippeket, és alakíts ki viszonylag kis területen varázslatos kiskertet, ezután máris élvezheted az ízletes zöldségeket!

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

 

Tervezz és ültess


Nincs erre külön szabály, hogy mit ültess, de a növények elrendezése nagyon is lényeges. Lehet normál vagy emelt kerti ágyás. Válassz emelt kerti ágyást, ha például gyökérzöldségeket akarsz termeszteni. Azt is gondold át, hogy a kiskerted elegendő napfényhez jut-e.


Oszd fel az ágyást azonos méretű négyzet alakú szegmensekre. Rendszerint minden négyzetméternyi kiskert 9-12 négyzet alakú részre osztható. Minden szegmensbe más és más növényeket ültess, ugyanakkor gondold át, hogy jut-e számukra elegendő hely és kellő mennyiségű napfény éri-e őket.


Válaszd külön a kiválasztott zöldségeket, alkoss 3 csoportot, vannak a kúszónövények (paradicsom, uborka, borsó és a zöldbab), a nagyobb méretű növények (káposzta, karfiol, padlizsán, paprika) és a kisebb méretűek (retek, sárgarépa, saláta és a gyógynövények).


A kúszónövények kerüljenek a kerítés felőli részre, a nagyobb méretűek középre, a kisebb méretű növények pedig a legelső sorba. Győződj meg arról, hogy a külső szegmenseket érje leginkább kellő mennyiségű napfény. Ennek az elrendezésnek az az alapja, hogy a kúszónövények nem árnyékolják le a középső és a kisebb méretű növényeket.


A kúszónövények és a nagyobb méretűek, mint például a paradicsom, uborka, padlizsán, és káposzta igényli, hogy a kiskert alapterülete minimum egy négyzetméter legyen, mivel viszonylag több helyre van szükségük. Ami a kisebb méretű növényeket, vagyis a retket és a gyógynövényeket illeti, akár 5-6 is ültethető egy szegmensbe, a növények méretétől függően.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL