FÉSZEK

Hogyan nevelj a lakásban nagyobb méretű növényeket úgy, hogy egészségesek legyenek?

A nagyméretű szobanövényeknek köszönhetően úgy érezheted magad, mintha a természetben lennél. Meglepő módon sokszor könnyebben takaríthatók, mint kisebb társaik, mivel hajlamosak arra, hogy a relatíve kevesebb víz miatt nem hoznak túl nagyméretű leveleket. Az alábbi listából megtudod, hogy melyik növényt hogyan gondozhatod úgy, hogy egészséges zöld levelekben pompázzon!

Általános növényápolási tippek otthonra:

  1. Nem kell áttörölnöd nedves ruhával feltétlen a leveleket. A legtöbb növény ellenáll a normál, belső páratartalomnak. A túl párás levegő olykor azonban bakteriális, gombás fertőzést okozhat, ez a levélfoltosság okozója.
  2. Vezesd el a fölösleges vizet. A legtöbb nagy edény és cserép sajnos nem tartalmaz vízelvezető lyukakat. Hozz létre a fölösleges vízelvezetés részére a cserép alján nagyon darab kövekből álló rétegeket, így a víz le tud folyni a hasadékokba.
  3. Időnként forgasd meg a növényt a fényforrás irányába, hogy minden levél egyenlő mennyiségű fényhez jusson.
  4. Felejtsd el a talajtakarót, bár esztétikus, de túl sok nedvességet fog fel. Nagyszerű a páfrányok számára, de legtöbb szobanövénynél sajnos túlöntözéshez, gyökérrothadáshoz vezethet.
  5. Mindig megfelelő cserépbe ültesd a növényeket. A műanyag cserepek általában átmeneti célra szolgálnak, és a legtöbb növény valószínűleg gyorsan ki is növi az adott edényt. Ha egészséges, jól fejlett vágott virágot akarsz, akkor ültesd át a műanyag edényből, és helyezd olyan virágtartóba, ami minimum 2 hüvelyk széles átmérőjű.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL