FÉSZEK

8 gyümölcsfa, melyet a saját termésének magjából szaporíthatsz - Élvezd a gyümölcsét!

Noha manapság már igen sokféle gyümölcs könnyen beszerezhető a közeli szupermarketekben, érdemes otthon termeszteni az adott növényt, hiszen sokkal egészségesebb. Az alábbiakban 8 olyan gyümölcsfát ismerhetsz meg, melyeket könnyedén szaporíthatsz a saját termésének magvaiból, és közvetlenül az erkélyen vagy akár a kiskertedben is nevelheted őket.

Körte


A csírázási folyamat megkönnyítése érdekében érdemesebb, ha eleve körte vetőmagot vásárolsz. Helyezd a magokat egy fóliazacskóba, nedves tőzegmohába, majd tedd be a hűtőbe, és hagyd ott 60-90 napon át. Ezután tedd a magokat egy pohár langyos vízbe 2 napig. Ha ezzel megvagy, akkor kiültetheted a talajba kicsírázott magvakat.


• A körtefa jó minőségű, laza szerkezetű földet igényel, és legalább 6 óra napfényt. Ne feledd, minél több közvetlen napfény éri, annál több vízre lesz szüksége.
• A fákat hetente legalább egyszer locsold meg, leginkább reggel vagy este.


3-tól 10 évig terjedhet az az időtartam, mire termőre fordul a fa. Szüreteld le a körtét akkor, amikor már kezd megváltozni a színe, noha még kemény, mivel leszedés után pár nap alatt gyönyörűen beérik.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL