FÉSZEK

5 dolog, mely feltétlenül szükséges a nyugodt otthoni légkör megteremtéséhez

Szerző:
Szabó Anna
A természet részei vagyunk, így bennünk is megtalálható az öt elem. A Feng Shui nyelvét használva megtanulhatjuk, kik vagyunk, mi a célunk, sőt, természetesebbé tehetjük magunkat, nyugodtabbá varázsolhatjuk az életünket. Most megmutatjuk, hogyan segíthet az otthonod a természethez való kapcsolódásban.

A természethez fűződő kapcsolat javíthatja az életminőségünket, és könnyebbé teszi azt egy olyan világban, ahol a stressz már mindennaposnak számít. Növekvő tendenciát mutatnak az olyan tevékenységek, melyek elősegítik a természethez való kapcsolódást, mint például az erdős fürdőzés, a földelés, a saját élelmiszer megtermelése, vagy a gyógyító kristályok. Amikor egy szép környezetben nyaralunk, esélyes, hogy minden nap megfigyeljük a naplementét. De miért nem tesszük ezt a saját udvarunkon is? Tényleg szükség van arra a koktélra és a napozó ágyra ahhoz, hogy élvezzük a természet szépségét?


A természet helyreállító erejét az otthonunkban is megteremthetjük, ahol a nap nagyrészét töltjük. Otthonaink sok mindent elárulnak rólunk, de azt is befolyásolják, hogy kik vagyunk. A Feng Shui egy olyan gyakorlat, amely segíthet ezt jobban megérteni. A természeti világ megfigyelése révén a sámánok megtanulták, hogyan érintsék meg a természet belső működését, hogy virágzó környezetet hozzanak létre. Az öt elem – fa, tűz, föld, fém, levegő – tanulmányozása révén, melyek nem csak fizikai anyagok, de a körülöttünk lévő világ energiáit is képviselik.


Például ha az otthoni irodád egy hátsó, nem használt szobában van berendezve, soha nem fogod ott jól érezni magad. Nagyon lehangoló környezet. A természetes fény, a friss levegő hiánya, vagy a rendetlenség miatt a szoba energiája unalmas lehet. Ha áthelyezed az asztalodat egy világosabb helyre, egy szép faasztalt választasz, néhány növényt és egy szoba szökőkutat, akkor a tér azonnal inspirálóbb lesz.


Honnan tudhatod, hogy otthonodban az öt elem kiegyensúlyozott-e?


Gyakran intuitív módon érezzük, hogy valami nincs rendben. Menj és ülj le a problémás szobába. Csukd be a szemedet és lélegezz. Most nyisd ki a szemedet, figyeld meg a szobát, és azt, hogy mit érzel. Nyugodtnak érzed magad, vagy valami zavar? Élettel teli energiák áramlanak feléd, vagy unalmas és stagnáló? Néha szükség lehet új tárgyak beszerzésére, vagy a bútorok átrendezésére, az egyensúly megteremtése érdekében.


Fa


A fa szimbolizálja a növényzetet és az azokból származó anyagokat. A beltéri növények, kertek és fákra néző ablakok élő kapcsolatot kínálnak ezen elemhez. Természetes fa asztalt és néhány párnát is készíthetünk pamutból vagy zsákvászonból, de a préselt növények vagy egy zöld színű fal is több fa elemet vihet az otthonba.


Tűz


A tüzet a valódi tűz, például a gyertyák és kandalló jelképezi. De más vizuális jelképei is vannak, például a napfelkelte vagy piros kanapé, leopárdmintás párnákkal. Érdekes tény: gy vélik, hogy a házi kedvencek is hozzájárulnak a tűzelem jelenlétéhez.


Föld


A földet a talaj és a kövek jelképezik. Egy szép téglafal a nappaliban vagy egy pala járda a kertben, de egy sárga cserépedény a konyhában is segíthet. Növeld a földelem energiáit a stabilabb élet és békésebb kapcsolatok érdekében.


Víz


A víz remek kiegészítő minden otthonban. Ha egy szökőkutat helyezel az otthonod bejáratához, élénk energiákat vihetsz a lakásba. Egy csendes asztali szökőkút pedig örömet és nyugalmat sugároz, kiváló kelléke lehet a meditációnak is. Tükrök és minden üvegből készült tárgy a vizet szimbolizálja.


Fém


A fényes ezüst trófea a kandallón, vagy egy réz elemeket tartalmazó asztal tökéletesen kifejezi ezt az elemet. Ha használod, több fegyelmet, struktúrát és kifinomultságót vihetsz életedbe.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL