Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
FÉSZEK

12 dolog, ami rákot okoz - Távolítsd el őket a hálószobádból!

Szerző:
Szabó Anna
Számos táplálkozási szakértő azt javasolja, hogy egyél bio élelmiszert, sok gyümölcsöt és zöldséget, emellett igyál sok vizet és aludd ki magad. A napi alvás mennyisége legyen legalább 8 óra, kerüld a gyorsételeket, a csokoládét és a cukros dolgokat, emellett távolítsd el a szervezetedből a méreganyagokat. Ám gondolnád, hogy az egészséges otthoni környezet is része a méregtelenítésnek?

 

Természetesen a káros vegyszerekről és tisztítószerek veszélyeiről már biztosan hallottál, és talán már meg is szabadultál sokuktól, na de mi a helyzet a hálószobával? Ez igen fontos, hiszen életed egyharmadát alvással töltöd, de gyakran ezt a szobát hajlamos az ember elhanyagolni.

A szakértők szerint egy tiszta hálószoba (ami nem mérgező) kialakítása olykor költséges, ezért érdemes kis lépésekben haladni. Most valószínűleg azt kérdezed: miért? Nos, erre igazán könnyű felelni, hiszen minden változás pozitív hatással lehet az egészségedre. Az elhatározás természetesen a pénztárcádon és egészségügyi állapotodon alapul. Egyesek beszereznek egy új matracot, mások légszűrőt vagy új ágyneműt vesznek. Íme, 12 tipp, hogy lehet a hálószobát „rákmentes” övezetté tenni:


 

 

7. Ne használj illékony, alacsony VOC tartalmazó festéket

Nagyon fontos tudnod, hogy ha ki akarsz festeni egy szobát, ne használj illékony szerves vegyületeket tartalmazó festéket. Az ilyen festék ugyanis instabil és széntartalmú vegyületeket tartalmaz, amelyek a levegőbe kerülnek. Amint kémiai reakcióba kerülnek más elemekkel, ózontermelődés jön létre, ami szennyezi a levegőt és káros egészségügyi hatásai is vannak, úgymint légzési problémák, fejfájás, égő könnyező szem és hányinger.

fészek otthon otthontippek
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL