Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
FÉSZEK

12 dolog, ami rákot okoz - Távolítsd el őket a hálószobádból!

Szerző:
Szabó Anna
Számos táplálkozási szakértő azt javasolja, hogy egyél bio élelmiszert, sok gyümölcsöt és zöldséget, emellett igyál sok vizet és aludd ki magad. A napi alvás mennyisége legyen legalább 8 óra, kerüld a gyorsételeket, a csokoládét és a cukros dolgokat, emellett távolítsd el a szervezetedből a méreganyagokat. Ám gondolnád, hogy az egészséges otthoni környezet is része a méregtelenítésnek?

 

Természetesen a káros vegyszerekről és tisztítószerek veszélyeiről már biztosan hallottál, és talán már meg is szabadultál sokuktól, na de mi a helyzet a hálószobával? Ez igen fontos, hiszen életed egyharmadát alvással töltöd, de gyakran ezt a szobát hajlamos az ember elhanyagolni.

A szakértők szerint egy tiszta hálószoba (ami nem mérgező) kialakítása olykor költséges, ezért érdemes kis lépésekben haladni. Most valószínűleg azt kérdezed: miért? Nos, erre igazán könnyű felelni, hiszen minden változás pozitív hatással lehet az egészségedre. Az elhatározás természetesen a pénztárcádon és egészségügyi állapotodon alapul. Egyesek beszereznek egy új matracot, mások légszűrőt vagy új ágyneműt vesznek. Íme, 12 tipp, hogy lehet a hálószobát „rákmentes” övezetté tenni:


 

 

5. Távolítsd el a forgácslemezeket és MDF anyagú bútorokat

Ha bármilyen bútorlap forgácslapból, MDF-ből vagy melaminból készült, ne legyenek a hálószobában. A legtöbb gondot kémiai szempontból a formaldehid okozza, amely súlyosbítja az asztmát és más tüdőbetegségeket, valamint irritálja a nyálkahártyát. Az MDF és a forgácslemez formaldehid tartalma karcinogén hatású, amely közvetlenül kapcsolatba hozható az orr-garat karcinómával, ami a torokrák. Emellett fejfájást, hányingert, allergiát is okozhat, és égő érzést a torokban.

fészek otthon otthontippek
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL