DIVAT

3 foglalkozás, amihez rendkívül csinos munkaruha tartozik

Bár egyes munkáltatók talán felesleges költségnek, vagy éppen sztereotip viseletnek tartják, többszörösen bebizonyosodott, hogy a munkaruha számos előnnyel járhat a vállalatok számára. A munkaruhát igénylő szakmákban már teljesen elfogadottak a nemcsak praktikus, de egyúttal elegáns, csinos megjelenést kölcsönző darabok is, melyek közvetlen hatással lehetnek az ügyfelekkel való kommunikációra és az alkalmazottak moráljára egyaránt.

Az alábbiakban sorra vesszük a munkaruhák legnagyobb előnyeit, és azokat a foglalkozásokat, melyhez kifejezetten csinos darabok társulnak.

Mik a munkaruha legfontosabb előnyei?

A feltűnő, egyértelműen azonosítható és kellemes megjelenést kölcsönző munkaruhák előnyei megkérdőjelezhetetlenek egyes iparágakban. Bár ezen előnyök sokak szerint kimerülnek a márkaismertségben, valójában más területen is megmutatkoznak.

 

Társadalmunk sajnos sok esetben még mindig kinézetük alapján ítéli meg az embereket. Ezt kihasználva, egységes öltözködési kultúra kiépítésével különböző foglalkozási területekhez professzionális attitűdöt társíthatunk egy jól eltalált munkaruha-stílussal. Ezáltal tekintély és tudás benyomását kelthetjük, az alkalmazottak professzionalizmust fognak sugározni, amit az ügyfelek is értékelnek.

A speciális munkaruházat emellett segíti a dolgozók együttműködését. Azáltal, hogy mindenki ugyanazt viseli, az agy egy csoport részeként asszociálhat a kollégákra, ami az egység érzéséhez vezet. Ez különösen érezhető a gyakorlati munkát végző csapatoknál, ahol a munkaruha jelentősen növelheti a termelékenységet. Emellett lehetővé teszi a munka és magánélet közötti egyértelmű elhatárolást, a munkaruha szimbolikus letételével. Egy meghatározott ruhakészlet megteremtésével ráadásul lekerül az alkalmazottakról a reggeli ruhaválasztás stressze is. Nyugodtabban és gyorsabban tudnak elkészülni, valamint nem kell költeniük újabb és újabb divatos darabokra sem.

3 foglalkozási kör, csinos munkaruhával

Sok ember fejében még mindig az a tévképzet él, hogy a munkaruhának minél egyszerűbbnek és praktikusnak kell lennie. A praktikussággal persze nincs is semmi probléma, hiszen egy munkaruha legyen strapabíró, könnyítse meg a mindennapos munkát, ez alapkövetelmény. Szerencsére az utóbbi években már jócskán halványult az egyszerűséget sürgető sztereotípia is, ami rengeteg lehetőséget nyitott meg ahhoz, hogy egyes foglalkozásokban a munkaruhát valóban csinos darabok alkossák. Lássunk párat közülük!

Éttermi dolgozók: szakácsok és pincérek

A vendéglátóiparban az egyenruha viselése különösen fontos és előnyös mind a személyzet, mind az ügyfelek számára. Mivel a szakácsok inkább a színfalak mögött dolgoznak, munkaruhájuk főként az egészségvédelem, a biztonság és a higiénia szempontjából fontos. A szakácskabát általában kétsoros, mivel ez egy további szigetelőréteget biztosít a hő vagy az égési sérülések ellen. Tépőzáras, vagy szegecses mechanizmussal kell rendelkeznie a felhúzásához, mely vészhelyzet esetén a gyors levételben is segít. Felvett állapotban zárt, feszes hatást kölcsönöz viselőjének, miközben vastag anyaga tökéletes védelmet biztosít a forró fröccsenések ellen.

 

Pincérek esetében is előtérbe kerül a funkció: mindenképp kell, hogy legyen olyan zsebe a ruhának, ahol tollakat, rendeléstömböket tárolhatnak, továbbá elég kényelmesnek kell lennie, hiszen állandó mozgásban vannak. Ezen kívül már csak a megkülönböztethetőség számít, hiszen ha kellően csinos az adott viselet, mindenkinek egyből rajta akad majd meg a szeme, ha rendelni szeretne.

 

Egészségügyi dolgozók: orvosok, ápolók

Az egészségügyi ágazatban a munkaruházat szintén fontos kiegészítője minden dolgozónak. Minden egyes változata a saját célját szolgálja, legyen szó akár egy laboratóriumi köpenyről vagy egy műtősruháról. Elterjedtségüknek köszönhetően ma már szinte mindegyikből gyártanak külön női és férfi változatokat, előbbit akár karcsúsított, élénk színekkel is, a funkcionalitás megtartása mellett.

 

Kiváló minőségű szövetből készülnek, amely olcsó ugyan, de a lehető leggondosabb tisztítási folyamatokat is évekig kibírja. Nehezen szakad, így kiváló védelmet nyújt munka közben, mégis kényelmet és mozgásterjedelmet biztosítanak viselőjük számára.

Légiforgalmi személyzet: kapitányok, légi utaskísérők

A repülőtéren nyüzsgő több ezer ember közül megkérdőjelezhetetlenül kitűnnek a légiforgalmi személyzet tagjai, amint belépnek egy folyosóra. Az irigykedő és elismerő tekintetek ilyenkor egyszerre szólnak hivatásuknak és mindig makulátlan munkaruhájuknak egyaránt. Felismerhetőségüknek hála a reptéri emberek szívesen engedik előre őket a sorban, állnak félre útjukból, tudván, hogy vagy éppen egy járathoz sietnek, vagy több órás repülés utáni pihenőjükre tartanak. Természetesen a repülőgép fedélzetén is profitálnak munkaruhájuk biztosította előnyökből, hiszen itt is azonnal felismerhetőek.

 

A megfelelő munkaruha kiválasztásához elsőként mindig a funkcionalitást érdemes figyelembe venni. A biztonsági szempontok elsődlegesek, ezután a könnyedebb munkavégzést elősegítő darabok következnek, a figyelmet megragadó és csinos darabok csak ezután következhetnek. Szerencsére manapság már egyre több gyártó specializálódott munkaruhákra, hogy a felsorolt szempontokat egyesítve tökéletes, mégis látványos uniformisokat alkossanak, melyek az üzleti szempontokat is tökéletesen kiszolgálják.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL