CT-lézer mammográfia


Ha most helyesen válaszolsz kérdéseinkre,
Te lehetsz a három szerencsés egyike, aki CT-lézer-mammográfiás vizsgálatot nyer! Játssz velünk az egészségedért!
Tovább a kérdőívhez »

 

Évente a világon több mint egymillió nőnél diagnosztizálnak emlőrákot, s az elhanyagolt betegség gyakran halálos kimenetelű. Magyarországon évente 2500 nő hal meg emlőrák következményeként. A halál leggyakoribb oka a későn felfedezett betegség. Fontos, hogy a betegséget a lehető legkorábbi stádiumban fedezzék fel, és kezdjék a kezelést, hiszen az orvosi beavatkozás ekkor a leghatékonyabb. A korán felismert daganat 90%-ban gyógyítható! A betegség kialakulásának valószínűsége az életkorral együtt nő, ám 45 év alatt is egyre nagyobb számban diagnosztizálnak emlődaganatot.

Az emlők szerkezetük szerint öt csoportra oszthatók, attól függően, hogy milyen arányban van bennük zsír, kötőszövet, illetve mirigyállomány. Az egyik „véglet”, amikor az emlő szinte csak zsírt tartalmaz – ez kiválóan átengedi a röntgensugarakat, így igen jól vizsgálható, az esetleges elváltozások szembetűnőek. A fiatalabb korosztályra általában a másik véglet, az ún. „dense” emlő a jellemző. Az emlő állománya sűrű, azaz sok kötőszövetet és mirigyet tartalmaz. Ilyen esetben az elváltozás nehezen észrevehető. A nők 40%-a ún. dense-emlőjű.

A dense-emlők vizsgálatára fejlesztették ki az Egyesült Államokban a káros sugárzástól mentes Computed Tomography Laser Breast Imaging System, vagyis CT-lézer mammográfia eljárást, amely a heterogén és az igen tömött emlő esetén is nagy érzékenységgel képes a rosszindulatú emlődaganatokat kimutatni.

A vizsgálat az új fejlesztésű, lézeres technológia segítségével teszi láthatóvá az emlőben kialakult rosszindulatú elváltozásokat az „angiogenezis” kimutatásával. A hagyományos mammográfia a struktúra változását jelzi, míg a CT-lézer a malignus elváltozás környezetében kialakuló érképződést mutatja ki. A CT-technológia segítségével már az igen korai elváltozások is kimutathatók dense-emlőjű nők esetében is. Az eltérő képalkotási technológiának köszönhetően a CT-lézer mammográfiás vizsgálat esetén nincs káros sugárzás, és a vizsgálat nem jár az emlő összenyomásával sem.

A diagnosztikai berendezés a szervezetre ártalmatlan lézerfényt alkalmaz – amely esetén nincs káros sugárzás –, és a leképezést computer tomográf (CT) végzi.

A vizsgálat kényelmes, fekvő helyzetben történik, és nem jelentkezik kellemetlen emlőkompresszió. Az eljárás 40 év alatt vagy terhes nők esetében is alkalmazható, hiszen nincs káros sugárzás. Különösen javasolt akkor, ha a családban korábban előfordult emlődaganat (főleg BRCA-pozitivitás esetén). Javasolt, ha az emlőkben csomó tapintható, illetve az emlőben fájdalmat érez. A CT-lézer mammográfiás vizsgálat emlőimplantátumok meglétekor is alkalmazható – javasolt a beültetés előtt,
majd az utánkövetés során is.

A MeDoc Egészségközpontnál a CT-lézer-mammográfiás vizsgálat kiegészül az emlők ultrahangos, valamint a szakorvosi tapintásos (fizikális) vizsgálatával is.

 

Idekattintva megnézheted
a CT-lézer mammográfiáról
szóló bemutatófilmünket >>

 

Ajándék csontsűrűségmérés a Női Portál olvasói számára!
Ha a nyereményjáték ideje alatt jelentkezel be CT-lézer-mammográfiás vizsgálatra, és a Női Portálra hivatkozol, csontsűrűségmérést kapsz ajándékba!

Bejelentkezés CT-lézer-mammográfiára:
MeDoc Egészségközpont
Telefon: (+36-1) 783-6004
Mobil: (+36-30) 751-3653, (+36-70) 307-3377
Cím: 1133 Budapest, Kárpát u. 7/b
e-mail: info@medocklinika.hu
Még több információt
a CT-lézer-mammográfiáról
és más komplex egészségügyi vizsgálatról
idekattintva olvashatsz! >>


 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL