Sri-jantra

 

Sri-jantra

Szexualitás

A tantra az óindiai szerelmi művészetet jelenti, amely meditáció és koncentráció segítségével gazdagítja a szeretkezést, és fokozza annak élményét. A tantra ezen a kettős úton képes a gyógyító erőket mozgósítani.
A hindu tantrizmus követői által használt meditációs objektumok nyugaton is jól ismert formái a jantrák. Ezeket az aránylag egyszerű, vonalas ábrákat fémre, fára, bőrre, kőre, papírra festik, illetve vésik, vagy csak egyszerűen a földre rajzolják, vagy a falba karcolják. A szanszkrit eredetű jantra szó jelentése "megtartást elősegítő eszköz."
Az itt látható Sri- jantrát egy négy "kapuval" ellátott négyzet határolja. Ennek belsejében koncentrikus elrendezésű, stilizált lótuszszirmokkal díszített körök láthatók, amelyek kilenc, egymásba hatoló háromszöget ölelnek körül. A jantra középpontját egy bindu ("pont") jelöli. A háromszögek közül négy felfelé, öt pedig lefelé irányul.
A lefelé irányuló háromszögek a női princípiumot, a felfelé irányulók pedig a férfi princípiumot jelképezik. A középen látható pont (bindu) a teremtett világ ősokát, a tulajdonságok nélküli, megnyilvánulatlan Brahmnat szimbolizálja.

Mikor használd

Ha szeretnéd szexuális életedet izgalmasabbá tenni

Ha szeretnéd a szexualitás spirituális oldalát megtapasztalni

Ha szexuális együttlétre vágysz

Vissza a képekhez>>>


 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL