ÁLLATI CUKISÁGOK

Összefogás egy igazi álomfarmért...

Szerző:
Szabó Anna
Szomorú tény, de kis hazánk egy ideje a gazdátlan, kóbor kutyák országa lett. Egyre több állatvédő szervezet próbálja nap, mint nap megvívni amaga harcát a felelőtlen gazdák, a szaporítók ellen a kutyákért. Teszik mindezt sokszor lehetetlen körülmények között, saját otthonukban, a család víkendtelkén vagy bérelt kennel soron.

 

Ezek a kényszermegoldások ugyan átmenetileg megfelelőek, de ahogyan az lenni szokott, minden szervezet kinövi a lehetőségeit, és a zsúfoltság nemcsak a mentésben résztvevők számára, hanem a mentett kutyáknak is terhessé válnak.


Hátrahagyni egy házikót – egy menedéket!


A Spániel Fajtamentés egy anonim jóakarójának köszönhetően a mára
zsúfolttá vált, aprócska kis telkét egy óriási udvarra cserélheti. Hátuk mögött kell hagyniuk a házikót, ami oly sok kutya egyetlen menedéke volt! Sokan innen indultak új otthonukba, míg néhányuknak ez a menedék volt az utolsó hajlék, az egyetlen hely, ahol biztonságot, meleg ételt, és ami a legfontosabb, szeretet kaptak. Fájószívvel gondolnak arra, hogy milyen lesz ezeket az emlékeket egy bizonytalan új életre cserélni, de lépniük kell.


Mit jelent ez valójában és miért annyira fontos?


A legjobb, ha ezt ők maguk, a Spánielmentők mesélik el nektek.

Nem telik el nap, hogy ne hallanánk arról, hogy valahol utcára került egy spániel. Nem telik el hét, hogy ne hívnának egy gyepmesteri telepről, hogy altatás lesz, és az ott búsuló spánielnek nincs más reménye, csak az, ha mi tudjuk fogadni. Nem telik el hónap, hogy gyermekszületés, vagy épp a családban bekövetkezett haláleset, netalán ingatlan elárverezése miatt ne kerülne egy újabb spániel lapátra, majd egyenesen hozzánk. Ez ma Magyarország! Egyre több a gazdi kereső és egyre kevesebb a gazdijelölt, és még kevesebb az, aki ideiglenes befogadásban tudna nekünk segíteni (ideiglenes befogadás alatt azt értjük, hogy egy család magához vesz egy kutyánkat, és vigyáz rá, amíg rá nem talál az Igazi gazdi). Több helyre van szükségünk ahhoz, hogy segítsünk az árva kutyáknak átvészelni ezt a nehéz időszakot. Jogosan merül fel a kérdés, hogy miért olyan fontos ez, hiszen sok jó kutya kis helyen is elfér... Elfér! Ez igaz. De hogyan? Meddig? Nincs mese, több helyre lenne szükségünk, hogy Őket, akik nekünk a legdrágábbak, biztonságban tudhassuk. Biztonságban legyenek egy masszív kerítésen belül, aminek van egy zsilipje és az udvaron kívül egy emésztőgödör, amely mellett a kutyák még akkor sincsenek veszélynek kitéve, ha tisztításra kerül a sor.


Ezek elkészítéséhez anyagra és munkaerőre lenne szükség!


A munkálatokat - a kerítés nyomvonalának kijelölésétől, a kapu kulcsra zárásáig – csak és kizárólag nekik kell kivitelezniük, és az ehhez szükséges anyagokat is nekik kell biztosítaniuk. Most még nagyobb szükség lenne azokra az állatszerető emberekre, akik ebben segíteni tudnának. A kétkezi’
munkától kezdve, a felajánlott gépi munkán, anyagon keresztül – minden egy lépéssel közelebb vinné a kutyákat ahhoz, hogy birtokba vehessék
új otthonukat. Ehhez a számukra felajánlott területet körbe kell keríteni, a kerítés elkészítéséhez lelkes és kéziszerszámokkal felszerelkezett önkéntesekre lenne nagy szükség, akik ásni, betonozni tudnak. Valamint kerítés anyagra: zsalukőre, betonra és zártszelvényre.


A kerítés építésével párhuzamosan az emésztőgödröt is ki kell építeni, amihez szintén munkáskezekre - vagy gépi földmunkával segíteni tudó vállalkozóra lenne szükség, akinek a felhasznált üzemanyagot tudják szűkös költségvetésükből kigazdálkodni. És persze anyagra is szükség lenne. Nevezetesen bontott téglára, zsalukőre, vasanyagra.

Ahhoz, hogy a kutyák mihamarabb birtokba vehessék új otthonukat, szükség lenne arra, hogy a számukra adományba kapott, vásárolt tápok minőségét és sértetlenségét úgy tudják megőrizni, hogy biztonságos, és rágcsálómentes konténerbe lehessen zárni - erre sajnos most nincs lehetőség.

Kérjük, aki érez magában erőt és lelkesedést ahhoz, hogy segítségükre legyen, lépjen kapcsolatba a Spánielmentés mindent feláldozó önkénteseivel. A munkamenetről, időpontokról, erőforrás-szükségletekről a Facebook Együtt a Spánielekért csoportjában naprakész információkkal szolgálnak >>
De jelezheted segítő szándékát a spanielmentes@gmail.com címen is.

Aki pedig szeretne, de nem tud részt venni a munkálatokban, támogassa a projektet pénzadománnyal az alábbi számlaszámra:

Unicredit Bank 10918001-00000098-44870000,
A jogosult neve: Cocker Rocker Egyesület.
Közlemény: Spánielfarm


Köszönjük!


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL