Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
ÁLLATI CUKISÁGOK

Cérna szép története

Szerző:
Szabó Anna
A Női Portál híres a jótékonysági tevékenységéről és aktív részvételéről az állatmentés területén. Ám néha még minket is érnek meglepetések - hol jók, hol kevésbé jók.

 


Cérnát Gyömrőn találták utolsó idős vemhesen, borzasztó sovány, legyengült állapotban. Pár napig a megtalálójánál volt, és bár mi, vizslamentők tudtunk a kutyáról, azonban a megtalálói azt hazudták, hogy meglett az eredeti gazdi, így azt hittük, nincs szükség ránk. De 3 nap múlva mégis a Vizslamentők segítségét kérték, mivel rájöttek, hogy túl sok a "macera" egy frissen szült, beteg, csontsovány kutyával. Cérna ugyanis időközben megellett a befogadójánál, de a kölykök sajnos kivétel nélkül mind halva születtek...

Ezt követően, október közepén Cérna átkerült hozzánk, fajtamentőkhöz: egy állatorvosi asszisztens lett új befogadója, aki lelkiismeretesen és gondosan ápolta. Cérna rettenetesen sovány volt, mindössze 16,5 kg-ot nyomott, ami még egy kis termetű szukához képest is nagyon kevés, ezért naponta kétszer infúziót kapott. Méregdrága speciális májvédő tápra lett szüksége (Hills L/D, illetve Trovet Hepatic), hiszen a mája szerkezete teljesen felbomlott; vemhessége alatt ugyanis csak úgy tudta táplálni kicsinyeit, hogy közben felemésztette a saját kis szervezetét! Ki tudja, hány hete nem evett szegény egy falatot sem. Cérna éltéért az első napokban küzdeni kellett, annyira le volt gyengülve, hogy akár egy sima megfázás is végzetes lehetett volna.

Cérna - szörnyű múltját cáfolva - nagyon kedves, vidám farokcsóválós, bújós, pusziosztós kislány. A történtek ellenére emberekkel és más kutyákkal is nagyon kedves, szobatiszta. Autóban nyugodtan, gond nélkül utazik. Hála a gondos ápolásnak, és annak, hogy Cérna egy nagyon jó kedvű és jó étvágyú vizslalány, néhány hét alatt gyönyörűen felépült és kikerekedett, és november 16-án útra kelt Németországba, ahol hamarosan új gazdához költözhet, addig is egy lelkes állatvédő ismerősünk vigyáz rá.

Köszönjük minden kedves Támogatónknak az adományokat, amellyel hozzájárultak Cérna orvosi kezeléséhez és speciális tápjának finanszírozásához. A Vizsla Túra 60.000 Ft-al támogatott minket, ezt az összeget eredetileg a túra résztvevőinek kiküldendő karácsonyi üdvözlőlapokra szánták, de hallva segítségkérésünket, azonnal, szó nélkül mellénk álltak, s ezért rendkívül hálásak vagyunk, ezúton is nagyon szépen köszönjük!

Cérna mellett azonban rengeteg másik vizsla megmentésén is fáradozunk, az ő elhelyezésük, orvosi ellátásuk, etetésük is rengeteg pénzbe kerül, ezért minden apró adománynak nagyon örülünk, akár egy tábla csoki ára is hatalmas segítség lehet, és a tárgyi adományokat (pl. takarók, kutyaeledel, bolhanyakörvek, stb) is örömmel fogadjuk!

Weboldalaink, ahol a gondozásunkban lévő vizslákról olvashattok:
http://vizslanaplo.blogspot.com
http://www.magyarvizslasos.hu

Elérhetőségünk: info@futrinkautca.hu

Bankszámlaszámunk:
Futrinka Egyesület
10404089-49575251-57561000 (K&H bank)

Köszönettel: A Futrinka utca Kutyavédő Egyesület Magyar Vizsla Fajtamentő csoportja

...

LÁTOD EZEKET A SZOMORÚ SZEMEKET? MÁR NEM SOKÁIG LEHET RAJTUK SEGÍTENI!

Sajnos, ha senkinek sem kellenek, "idejük lejár", és ELALTATJÁK ŐKET!

Nem akarhatjuk, hogy ezek szerencsétlenül járt árva kutyusok ilyen sorsra jussanak! Fogjunk össze, és segítsünk rajtuk!

Ha mindenki csak 10-20 dkg kutyatápot adományoz, akkor rengeteg életet megmenthetünk! Gondoljátok végig... 15 kg olcsó száraztáp 1700 Ft. Akkor 10 dkg nem lehet több 20 Ft-nál! Hányszor 20 Ft-ot költünk el felesleges dolgokra??? Most azonban életet menthetünk velük!

Rengeteg árva, kidobott kutyus vár otthonra, segítségre! Kérünk Benneteket, csatlakozzatok hozzánk, és legalább 10 dkg kutyatáppal járuljatok hozzá ahhoz, hogy segíteni tudjunk és életet menthessünk!


Minden segítséget hálásan köszönünk a kutyusok nevében! Budapesten és környékén minden adományért személyesen is elmegyünk! Ha azonban személyesen hozod el hozzánk adományodat, akkor még ajándék könyvvel is kedveskedünk Neked - hálánk jeléül!

Ha segítenél, kérjük, írj a szerk@noiportal.hu e-mail címre!

*****

 Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL