A mexikói konyha néhány egyszerű dolgot variál, hihetetlen fantáziával. A legtöbb étel alapja a kukoricalisztből készült lapos lepény, a tortilla, amit aztán különböző húsos-zöldséges töltelékkel turbóznak fel, míg végül hamisítatlan taco nem lesz belőle. Ha a töltött tortillákat tepsibe rakják, majd szósszal és sajttal leöntve átforrósítják, azt már enchiladának nevezik. Persze ott van még, a nálunk ebben a hónapban még nehezen kivitelezhető tamales, mely egyszerű gőzölt kukoricalepényt takar banánlevélbe göngyölve.
Csirkés enchilada » | |
Tradiconális mexikói édesség naranccsal és lime-mal » | |
Halas taco » | |
Grillezett marhahúsos fajitas » | |
Sült bab » | |
Guacamole » | |
Chili con carne » | |
Empanadas con huevos - Tojásos párnák » |
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK