A tésztához:
20 g friss élesztő
300 g búzaliszt
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál só
A töltelékhez:
Olívaolaj
1 fej vöröshagyma
180 g füstölt szalonna
1 doboz natúr vörösbabkonzerv
1 kávéskanál őrölt chili
Tojás (párnánként 1)
Só
Készítsük el a tésztát. Morzsoljuk el egy tálkában az élesztőt, oldjuk fel 1,5 dl langyos vízben, és néhány perc alatt futtassuk fel. Fúrjunk lyukat a liszt közepébe, öntsük bele az élesztőt, a cukrot és a sót. Gyors mozdulatokkal, ujjaink hegyével dolgozva fokozatosan nyomkodjuk bele a lisztet, míg sima és nyújtható tésztát nem kapunk.
Dagasszuk 10 percen át: gyúrjunk gombócot belőle, lapítsuk el, húzzuk szét, gyúrjunk gombócot belőle, lapítsuk el, húzzuk szét, gyúrjuk újra gombóccá. Ha kész, tegyük egy tiszta tálba, takarjuk be egy ruhával, és langyos helyen 2 órán át kelesszük.
Készítsük el a tölteléket. Serpenyőben melegítsünk egy kevés olajat, tegyük bele a megtisztított, felszeletelt hagymát, és pirítsuk 5 percig. Adjuk hozzá az apróra felkockázott szalonnát és a lecsepegtetett vörösbabot. Süssük 5 percet, közben adjuk hozzá a chilit. Vegyük le a tűzről.
Melegítsük elő a sütőt 210 ºC-ra. Lisztes kézzel, magunktól elfelé tolva nyújtsuk ki a tésztát. Vágjunk belőle 20 cm átmérőjű korongokat (sablonként használhatunk egy tányért). Fektessük őket olajozott lapra.
Halmozzuk félig a korongokra a vörösbabos tölteléket. A töltelék közepébe készítsünk mélyedést, és üssünk bele 1 tojást, a tojást sózzuk meg. A tészta széleit vízzel nedvesítsük be. Hajtsuk a töltelék nélküli részt a másik felére, és ujjainkkal nyomkodjuk össze a két réteget. Kenjük meg olívaolajjal, és sütőben süssük kb. 15 percig. Paprikás olajjal vagy tabascóval tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK