GASZTRO

Empanadas con huevos - Tojásos párnák

Szerző:
Szabó Anna
A texmex, azaz a mexikói és texasi konyha jellegzetes étele. Ugyan kicsit macerás elkészíteni, de az ízek kárpótolnak a vesződségért!

 

Hozzávalók:

A tésztához:
20 g friss élesztő
300 g búzaliszt
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál só

A töltelékhez:
Olívaolaj
1 fej vöröshagyma
180 g füstölt szalonna
1 doboz natúr vörösbabkonzerv
1 kávéskanál őrölt chili
Tojás (párnánként 1)

 

Elkészítés:

Készítsük el a tésztát. Morzsoljuk el egy tálkában az élesztőt, oldjuk fel 1,5 dl langyos vízben, és néhány perc alatt futtassuk fel. Fúrjunk lyukat a liszt közepébe, öntsük bele az élesztőt, a cukrot és a sót. Gyors mozdulatokkal, ujjaink hegyével dolgozva fokozatosan nyomkodjuk bele a lisztet, míg sima és nyújtható tésztát nem kapunk.

Dagasszuk 10 percen át: gyúrjunk gombócot belőle, lapítsuk el, húzzuk szét, gyúrjunk gombócot belőle, lapítsuk el, húzzuk szét, gyúrjuk újra gombóccá. Ha kész, tegyük egy tiszta tálba, takarjuk be egy ruhával, és langyos helyen 2 órán át kelesszük.

Készítsük el a tölteléket. Serpenyőben melegítsünk egy kevés olajat, tegyük bele a megtisztított, felszeletelt hagymát, és pirítsuk 5 percig. Adjuk hozzá az apróra felkockázott szalonnát és a lecsepegtetett vörösbabot. Süssük 5 percet, közben adjuk hozzá a chilit. Vegyük le a tűzről.

Melegítsük elő a sütőt 210 ºC-ra. Lisztes kézzel, magunktól elfelé tolva nyújtsuk ki a tésztát. Vágjunk belőle 20 cm átmérőjű korongokat (sablonként használhatunk egy tányért). Fektessük őket olajozott lapra.

Halmozzuk félig a korongokra a vörösbabos tölteléket. A töltelék közepébe készítsünk mélyedést, és üssünk bele 1 tojást, a tojást sózzuk meg. A tészta széleit vízzel nedvesítsük be. Hajtsuk a töltelék nélküli részt a másik felére, és ujjainkkal nyomkodjuk össze a két réteget. Kenjük meg olívaolajjal, és sütőben süssük kb. 15 percig. Paprikás olajjal vagy tabascóval tálaljuk.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL