UTAZÁS

Kísértetkórházak a világban - ijesztő képekkel!

Kevesen kelünk útra olyan helyekre, ahol tudjuk, a borzongás lesz a legmeghatározóbb emlékünk. Pedig sokan rajonganak a paranormális jelenségekért és szívesen tesznek kitérőt olyan helyszínekre, ahol többen előttük már megtapasztalhatták, milyen érzés itt ragadt szellemekkel szembe találkozni.

 

Érdekes, hogy a legtöbb kísértethistória kórházakhoz, elmegyógyintézetekhez kötődik. Ám ezen belül is létezik néhány kísértetjárta hely, amely kiemelt figyelmet érdemel.

 

 

 

A Dél-Pittsburghi Kórház rejtélye

Utunk első helyszíne az Egyesült Államok, de ne csak térben, időben is utazzunk egy kicsit. Egészen 1862 augusztusáig, amikor az amerikai polgárháború idején, egy bombázás során elindult ez a szörnyű történet. A harcok során a katonák mellett számos Cherokee törzsből származó őslakos is életét vesztette. Az Uniós Hadsereg óriási emberáldozatok árán, de visszaszerezte az irányítást. A harcok emlékét őrzik a Dél-Pittsburgh Kórház közelében található bunkerek is. Ez hát vérfagyasztó úti célunk, a Dél-Pittsburghi mészkő hegy lábánál található valamikori kórház komor épülete. A Tennessee folyó észak-nyugati részénél járunk, melyet a polgárháború idején Pittsburgh Landingként találtuk volna meg a térképen. Itt nyugszanak az itt elesett katonák, akik a temető csendjén jelöletlen sírokban nyugvó rabszolgákkal osztoznak. Ezen a több mint kéthektáros földön nyitotta meg kapuit 1959-ben a kórház, de nem sokáig állt a gyógyulni vágyók szolgálatába, ugyanis 1998-ban bezárta kapuit.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL