Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
UTAZÁS

A népszerűtlen repülőgépülések a legbiztonságosabbak

Szerző:
Szabó Anna
Egy ausztrál légügyi szakértő elemezte, hogy melyik ülés a repülőgépen a legbiztonságosabb. Az eredmény meglepő.

A legtöbb nyaraló olyan szempontok szerint foglal helyet a repülőn, mint a kényelem, a lábtér mérete vagy a könnyű hozzáférés a mosdókhoz.

A gyakran utazók általában annyira előre ülnek a gépben, amennyire csak lehet, hogy a lehető leggyorsabban ki- és beszállhassanak. Doug Drury, a CQUniversity
Ausztrália légiközlekedési szakértője szerint az utasok ritkán foglalnak repülőjegyet abban a reményben, hogy az utolsó sor középső ülését kapják. Pedig statisztikailag ezek a legbiztonságosabb ülések a repülőgépen.

A szakértő szerint egy felmérés 35 év repülőgép-balesetekre vonatkozó adatai alapján a repülőgép középső ülésein ülők közt a legalacsonyabb a halálos áldozatok száma: mindössze 28 százalék, szemben az ablak vagy a folyosó melletti ülésekkel, ahol a halálozási arány a 44 százalékot is eléri.

A repülési szakértő eközben rámutat, hogy a repülőgépek a legbiztonságosabb közlekedési eszközök. A 2019-es évben csaknem 70 millió repülő szállt fel világszerte, és mindössze 287 fő hunyt el légi balesetben. Az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács szerint ennek valószínűsége körülbelül 1 a 1205 552-hez, szemben a személygépkocsiban való elhalálozás esélyével, ami 1 a 1102-hez. 

repülés biztonság ülés repülőbaleset
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL