UTAZÁS

9 eldugott hely, amiről talán nem is hallottál - Ide nyugodtan elbújhatsz, ha eleged van a modern világból

Ha szeretnél elszakadni a XXI. század modern, ám stresszes életvitelétől, egy eldugott helyre tett látogatás tökéletes módja annak, hogy leereszd a fáradt gőzt. Ne várj repülős utakat: készülj napokon át tartó hajózásra az óceánon, több kilométeres hegyek megmászására, illetve kanyonokba való leereszkedésről.

Ne hidd, hogy lesznek ott szupermarketek, WiFi, vagy egyáltalán pénz. Mutatjuk a legelzártabb úticélokat a világon, hogy tudd, hova kell menni, ha eleged van az emberekből.

5. Pitcairn-sziget: Kalózok leszármazottai

Peru és Új-Zéland közt található. Legközelebbi szomszédjai a tőle 1900 kilométerre keletre található Pascua-szigetek, illetve északnyugatra egy apró francia polinéz sziget, Mangareva, 490 kilométer távolságban. Ez a legritkábban lakott közigazgatási terület a világon. A szigetet mindössze 50 ember nevezi otthonának, ők zendülők és azok tahiti feleségeik leszármazottai, így kalózokéhoz hasonló múltjuk van. A népesség a turizmusból, mezőgazdaságból és a mézkereskedelemből él, ami a pletykák szerint olyan kiváló minőségű, hogy Erzsébet királynőnek is ez a kedvence. Az elnéptelenedés veszélye miatt a kormány mindent megtesz, hogy idecsábítsa a bevándorlókat, kísérletei azonban javarészt kudarcba fulladtak. Szóval, ha egy kis nyugalomra vágysz, megtaláltad a megfelelő helyet.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL