UTAZÁS

10 nyomorúságos hely a nagyvilágban, ahol biztos, hogy nem élnél

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy smaragdból legyen a gyep a kertjében, de a legtöbb ember rendelkezik a legalapvetőbb szükségletekkel: fűtés, folyóvíz, elektromosság és internet kapcsolat. Sajnos a világban sokan nincsenek ilyen szerencsés helyzetben – férfiak, nők, és gyermekek nyomornegyedekbe zsúfolva, ahol virágzik a bűnözés, és drogok, betegségek tizedelik az embereket.

{KEPGALERIA}

Ferghana Völgy, Üzbegisztán, Kirgizisztán, Tadzsikisztán

A Szovjetunió felbomlása nagy feszültséget váltott ki a világ legnagyobb országában, melyet különálló köztársaságokra osztottak. Ezek az ellenséges indulatok több mint 20 évvel később is megmaradtak, sőt, még keserűbbek lettek. A Ferghana Völgyben rengeteg erőszakos bűncselekmény történt. A völgy egy olyan hely, melyet három nemzet birtokol: Üzbegisztán, Kirgizisztán, és Tadzsikisztán. A Ferghana Völgy az iszlám fundamentalizmus központja és az etnikumok gyűjtőhelye, akik nézeteltérés esetén igencsak kegyetlenek tudnak lenni. A gazdaság mélyen van, a kormány korrupt. Menekültek ezrei vándorolnak az utcákon, a járdákon pedig holttestek hevernek.

A talán legdurvább eset a környéken 2005. május 13-án történt, amikor Andijan, az üzbég város egy borzalmas mészárlás helyszíne lett. A hadsereg tüzet nyitott egy csoportnyi tüntetőre a főtéren, akik a gazdaság és az elnök, Islam Karimov ellen tiltakoztak. A kormány később 187 holttestet jelentett be, de több mint 1000-et öltek meg, köztük sok nőt és gyermeket. Állítólag a legtöbb holttestet titkos tömegsírokba temették, így tisztították meg a mészárlás területét.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL