UTAZÁS

10 nyomorúságos hely a nagyvilágban, ahol biztos, hogy nem élnél

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy smaragdból legyen a gyep a kertjében, de a legtöbb ember rendelkezik a legalapvetőbb szükségletekkel: fűtés, folyóvíz, elektromosság és internet kapcsolat. Sajnos a világban sokan nincsenek ilyen szerencsés helyzetben – férfiak, nők, és gyermekek nyomornegyedekbe zsúfolva, ahol virágzik a bűnözés, és drogok, betegségek tizedelik az embereket.

{KEPGALERIA}

Ciudad Juárez, Mexikó

Ciudad Juárez El Paso déli részén van, Texasban, a két várost a Rio Grande választja csak el.

Mégis hatalmas különbség van a két hely között, éjjel is, nappal is. Az utóbbi évtizedekben, Ciudad Juárez a mexikói kábítószer-háború epicentruma lett. A rivális kartellek területharcot folytatnak egymással, borzalmas erőszakos bűncselekményeket elkövetve, holttesteket hagyva maguk után. 2009-ben a város a világ „gyilkosság-fővárosa” lett, 130 gyilkosság jutott 100 000 lakosra. Igazság szerint a számok ettől jóval magasabbak, ugyanis rengeteg ember tűnik el nyomtalanul. Nem lehet tehát csodálkozni azon, hogy a rendőrök félnek elhagyni a rendőrség épületét.

Veszélyes nőnek lenni Ciudad Juárezben, gyakoriak ugyanis a szexuális támadások és a kilencvenes évek óta nők százait, főleg tinédzsereket öltek meg. Több százan eltűntek, házastársi erőszak, drogüzelmek, vagy ami még rosszabb, az utcákat járó sorozatgyilkosok áldozatai lettek, akiknek a bűncselekményei szabályosan elsikkadtak a zűrzavarban.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL