UTAZÁS

10 nyomorúságos hely a nagyvilágban, ahol biztos, hogy nem élnél

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy smaragdból legyen a gyep a kertjében, de a legtöbb ember rendelkezik a legalapvetőbb szükségletekkel: fűtés, folyóvíz, elektromosság és internet kapcsolat. Sajnos a világban sokan nincsenek ilyen szerencsés helyzetben – férfiak, nők, és gyermekek nyomornegyedekbe zsúfolva, ahol virágzik a bűnözés, és drogok, betegségek tizedelik az embereket.

{KEPGALERIA}

Detroit, Michigan, USA

Egykor a Motor City volt, ám Detroit mostanában a Gyilkosság Fővárosa. Az autóipar hanyatlása miatt ez a város igencsak megingott. A népesség 25 százalékkal kevesebb lett 2000 óta és sok területen műveletlen földek és bezárt otthonok vannak bedeszkázva, melyeket fillérekért árulnak - némelyik kevesebb, mint 100 dollárba kerül. Természetesen a vevőknek óvatosnak kell lenniük. Sok házban megbújhatnak ugyanis illegális házfoglalók, vagy vadállatok, ráadásul az elhagyott házak alagsorában kutyaviadalokat tartanak. Detroit egyik nagy problémája a kóbor ebek; ezrek kóborolnak az utcákon, és a legtöbb belőlük pit bull.

2013. július 19-én Detroit csődöt jelentett, cirka 18 milliárdos adóssággal. A város sok lakója megérezte a válságot – a munkanélküli arány 16,3 % körül van, ami egyébként a 2009-eshez képest fejlődés, amikor 24,9% volt munka nélkül. Ha látni akarjuk Detroit nyomorát, nézzük meg a Hardcore Pawn (Zálogügynökök) című műsort, ami egy zálogházban játszódik, és gyakran állnak ott sorba az emberek, hogy értékeiket pénzzé tegyék annak érdekében, hogy megélhetésüket biztosítsák. Különféle forrásokból származó adatok szerint – beleértve az FBI, és a US Igazságügyi Minisztérium adatait is – kiderül, hogy a három legveszélyesebb hely az USA-ban mind Detroitban van. A legrosszabb talán az a terület, mely a West Chicago Street és a Livernois Avenue körül van – az embernek szinte minden pillanatban esélye van egy erőszakos bűncselekmény áldozatává válni.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL