UTAZÁS

10 nyomorúságos hely a nagyvilágban, ahol biztos, hogy nem élnél

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy smaragdból legyen a gyep a kertjében, de a legtöbb ember rendelkezik a legalapvetőbb szükségletekkel: fűtés, folyóvíz, elektromosság és internet kapcsolat. Sajnos a világban sokan nincsenek ilyen szerencsés helyzetben – férfiak, nők, és gyermekek nyomornegyedekbe zsúfolva, ahol virágzik a bűnözés, és drogok, betegségek tizedelik az embereket.

{KEPGALERIA}

Cité-Soleil, Port au Prince, Haiti

Port au Prince, Haiti is Cité-Soleil (“Sun City”), külső negyedében, található egy visszataszító nyomornegyed, ahol bandák uralkodnak és a saját mocskukban ülnek. Cite Soleil-nek nincs szennyvízhálózata és a házak inkább kalyibának nevezhetőek. A szemét és az ürülék állandó moszkitó-fertőzéses pocsolyákban áll. Az AIDS igencsak jellemző és az emberek életkora csupán az ötven éves kor alsó határát éri el. Nincs rendőri erő, és évekig gonosz drogbárók és emberrablók vették birtokba az utcákat.

A Vöröskereszt szerint, Cité-Soleil kunyhótelep városa a társadalom minden betegségének egy mikrokozmosza: általános munkanélküliség, írástudatlanság, nem létező közszolgáltatások, egészségtelen körülmények, zabolátlan bűnözés és fegyveres erőszak jellemzi. 2004-ben az ENSZ katonák ezreit vetette be Cité-Soleil-be, ahol azok számtalanszor fegyveres harcot vívtak a bűnbandákkal. Valamilyen szinten visszaállt a rend, de a terület mindig is az erőszak melegágya marad. Ahhoz, hogy beléphessünk a nyomornegyedbe, a mai napig egy fegyveres ellenőrzőponton kell átmenni.

Cité-Soleilt is lerombolta 2010-ben a földrengés, de sok épület még áll. A közeli Nemzeti Fegyintézet azonban igencsak megsérült, és mintegy 3000 veszélyes bűnöző szabadult ki az ezt követő káoszban, akik természetesen visszatértek Cité-Soleilbe bosszúvággyal, fegyverekkel, és nem utolsó sorban nem jóindulattal fűszerezve. Az összes letartóztatási feljegyzést elégették, és visszavették magukat a nyomornegyedekbe, mellyel szinte a nullára vetették vissza az ENSZ által véghezvitt fejlődést.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL