UTAZÁS

10 hely a világban, amely bármikor eltűnhet a föld színéről

A világ legnagyszerűbb csodái közül némelyik történelmi hely, mely évszázadok vagy évezredek óta létezik. Sokat közülük azonban évszázadokig nem ismert az emberiség. A városiasodásnak, a természeti katasztrófáknak és a környezetszennyezésnek köszönhetően úgy néz ki, hogy ezeknek a történelmi helyeknek az évszázad végére teljesen nyoma vész.

{KEPGALERIA}

 Lamu, Kenya

2001 óta ez a város világörökséggé lett nyilvánítva, de már a XIV. század óta létezik. Lamu az egyik eredeti Swahili település volt valaha, Afrika keleti partján alapították és a mai napig lakják. Virágzása alatt Lamu volt a legnagyobb város a környéken, művészeti, politikai és irodalmi tanulmányi központ volt. Ez a város később fontos stratégiai helyszínnek számított Németország és Britannia számára is, és csak az 1960-as években vívta ki függetlenségét, Kenyával együtt.

2011-ben nem volt szabad Lamuba utazni, az Al Shaabab terroristaszervezet által elkövetett emberrablások miatt, akik az ellopott muszlim földek miatt álltak bosszút, és a sok brutális támadás során sokan halnak meg a városban. A terroristatámadások miatt lehetetlen lesz megmenteni az ilyen történelmi helyeket, mint Lamu.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL