UTAZÁS

10 hely a világban, amely bármikor eltűnhet a föld színéről

A világ legnagyszerűbb csodái közül némelyik történelmi hely, mely évszázadok vagy évezredek óta létezik. Sokat közülük azonban évszázadokig nem ismert az emberiség. A városiasodásnak, a természeti katasztrófáknak és a környezetszennyezésnek köszönhetően úgy néz ki, hogy ezeknek a történelmi helyeknek az évszázad végére teljesen nyoma vész.

{KEPGALERIA}

Intramuros

Manilla körzetének neve, mely a második legnagyobb fülöp-szigeteki város, azt jelenti, hogy „a falakon belül”. Nagyon találó becenév, ha belegondolunk, hogy ugyanazok a falak védik, melyek még a XVI. században épültek, annak ellenére, hogy milyen szörnyű sérüléseket kellett kibírniuk. Ez volt az eredeti főváros, amikor a Spanyol Birodalom még mindig a területet uralta. A II. Világháború alatt, a Birodalmi Japán Hadsereg behatolt a Fülöp-szigetekre. Manillára különösen kemény csapást mértek, és számos történelmi épület Intramuros-on belül, mint pl. a Santo Domingo Székesegyház és az eredeti Santo Tomas Egyetem, tönkrement. Azonban az igazi pusztítás akkor történt meg, amikor Amerika azért harcolt, hogy visszavegye a várost Japántól. Ez után a támadás után, az eredeti épületeknek csak az 5 százaléka maradt fenn, és a falak 40 százaléka törmelékké vált.

1951-ben Intramurost történelmi emlékművé nyilvánították. Lassan haladt a felújítása, beleértve az öt eredeti kaput, hogy régi pompájukban ragyogjanak ismét. Az ősi falak nem akarják beengedni a modern világot. A Starbucks és a McDonald’s számos üzletlánca települt az ősi város köré, és a sáncárkok golfozó helyek részeivé tették. A történészek rettegnek, hogy mi jöhet még ezek után.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL