SZÓRAKOZÁS

10 meglepő és kevésbé ismert tény Fülöp hercegről

Fülöp, Edinburgh hercege április 9-én 99 éves korában elhunyt, a brit történelem leghosszabb ideje uralkodó nő társa volt. 73 éve házasodott össze II. Erzsébet királynővel, emellett a brit fegyveres erőknél, köztük a Királyi Haditengerészetnél és a Királyi Légierőnél végzett kiváló karrierjéről ismert, ám jó pár olyan tény is akad vele kapcsolatban, amiről a legtöbben nem tudnak!

A királyi családban betöltött szerepétől eltekintve a hercegnek gazdag és változatos élete volt, amely magában foglalta a viharos gyermekkort. Több mint 900 jótékonysági szervezet pártfogója volt ez a fantasztikus ember, aki elképesztő élettörténettel rendelkezik, ahogy az a következő 10 érdekességből ki is fog derülni:

9. Nővérei német hercegekhez mentek feleségül

Edinburgh hercegének négy idősebb nővére volt: Margit hercegnő (1905 - 1981), Teodóra (1906–1969), Cecília (1911 - 1937) és Zsófia (1914 - 2001) hercegnő.

Fülöp négy nővére mind német hercegekhez mentek feleségül, Cecília aktívan támogatta a náci rezsimet. Zsófia hercegnő házastársa, Christophe herceg, a náci párt tagja volt.

Zsófia hercegnő állítólag az emlékiratában azt írta, hogy Adolf Hitlert „elbűvölő és szerénynek tűnő férfinak” találta, és öt gyermeke egyikét Karl Adolfnak nevezte el, nyilván az ő tiszteletére.

E szerencsétlen kapcsolatok eredményeként Fülöp három életben maradt nővérét nem hívták meg Erzsébet hercegnővel tartott esküvőjére.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL