SZÓRAKOZÁS

10 meglepő és kevésbé ismert tény Fülöp hercegről

Fülöp, Edinburgh hercege április 9-én 99 éves korában elhunyt, a brit történelem leghosszabb ideje uralkodó nő társa volt. 73 éve házasodott össze II. Erzsébet királynővel, emellett a brit fegyveres erőknél, köztük a Királyi Haditengerészetnél és a Királyi Légierőnél végzett kiváló karrierjéről ismert, ám jó pár olyan tény is akad vele kapcsolatban, amiről a legtöbben nem tudnak!

A királyi családban betöltött szerepétől eltekintve a hercegnek gazdag és változatos élete volt, amely magában foglalta a viharos gyermekkort. Több mint 900 jótékonysági szervezet pártfogója volt ez a fantasztikus ember, aki elképesztő élettörténettel rendelkezik, ahogy az a következő 10 érdekességből ki is fog derülni:

4. Anya apáca volt

Fülöp anyja, battenbergi Aliz hercegnő battenbergi Lajos herceg és hesseni Viktória hercegnő legidősebb gyermeke volt. Valójában 1885-ben a windsori kastélyban született, és angol hercegnőként nevelkedett, majd 1903-ban feleségül vette András görög és dán herceg.

Életét jótékonysági munkának szentelte, kezdve a görög menekültek megsegítésétől a Vöröskeresztben való munkásságig a második világháború idején, sőt, az életét is kockáztatta azzal, hogy egy zsidó családot rejtegetett otthonában a görög náci invázió után.

1928-ban tért át a görög ortodox egyházhoz, és létrehozta a görög ortodox apácák ápolórendet.

Amikor 1947-ben részt vett Erzsébet hercegnő és Fülöp herceg esküvőjén, Aliz hercegnő hosszú apáca ruháját viselte, amelyet maga tervezett.

Ahogy a Netflix A korona című filmje is ábrázolja, Alice hercegnő élete végén beköltözött a Buckingham-palotába, és ott élt egészen 1969-ben bekövetkezett haláláig.
1994-ben elismerték karitatív erőfeszítéseit 2010-ben a brit kormány a holokauszt hősének nevezte.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL