Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
SZEX, SZERELEM

Manapság nem zuhanyzol egy Tinder randi előtt?!

Szerző:
Szabó Anna
A Tinder megváltoztatta a társkeresési viselkedésünket. Mindenki azt hiszi, hogy az app hibája a felszínes ismerkedési kultúra, de vajon mik a valódi okok?

A Tindert eleinte (2015-16 tájékán) mindenki érdekesnek találta. Az online társkeresés akkoriban még furcsának számított, sőt sokan negatív bélyeggel is illették. Egyes párok azt képesek voltak azt hazudni, hogy a való életben találkoztak, annyira szégyellték magukat az app miatt.

Az online társkeresés idő közben normálissá vált, ma már cseppet sem kínos. Ugyanakkor mára mindenki belefásult a Tinderbe. De mi a valódi probléma?
Sokan úgy érzik magukat, mint egy felcserélhető termék. Széles körben elterjedt gyakorlat a „ghosting”, vagyos szó nélkül felszívódni, ha valakit már elvesztette az érdeklődését. Ezt a pórul jártak bántónak, sértőnek és leértékelőnek érzik - ezért is kritizálják manapság széles körben a Tindert.

Hogyan változtatta meg a Tinder az ismerkedés módját?

Ma már elfogadott, hogy a másik személy egyszerre több mindenkivel találkozgat, de az illemszabályok is lazultak. Például már nem zuhanyzol a randi előtt, hanem csak csak úgy mellékesen beugrasz rá hazafelé menet.

A nőket a Tinderen sokan unalmasnak vagy elkényeztetettnek, beképzeltnek tartják, míg a férfiakat vagy kétségbeesettek, vagy skalpgyűjtő játékosok hírében állnak. Mondani sem kell, ez kezdi megölni a romantikát. Akkor hát miért vannak az emberek még mindig a Tinderen? Ez olyan, mint egy függőség: rengeteg megbántott és frusztrált ember képtelen lelépni onnan, ahol ismétlődően sérült.

tinder randi párkeresés online dating
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL